Skip to main content

AZAM apekah itu? kekasih baru? jeng3

suda abes setaon mase belalu..
pencapaian dlm mse setaon nie bole tahan la
mostly sume yg ain nk tecapai..gud job!
  • suda ade aset tekumpol
  • stdy kt U
  • dpt keje yg xtension
  • de CIK MIN...hihi 
taon 2010 : 6 bulan pertame

wow! so amazing
started 24 jan idop makin hepi
ade CIK MIN yg sentiase wat sy ketawe
pg2 pegi keje ank murid tngu dpn pintu...swit sgt!

marsya : monin teacher ain! arini asya bwk nasi lemak
yana : teacher ain,nie wet van ngn yuran,ibu soh bg kt teacher
beanth : teacher ain buat ape? byk keje ye
batrisya : teacher ain da kawen blom? kite ade pakcik
adam : teacher2 adam  jd abang....smlm umi msok hospital..papa teman umi

really2 miss that moments T-T
dorang kiut mcm baby nie,tembam sgt,siyes!



6 bulan ke-2 

Tahniah! anda berjaye melanjutkan pelajaran di Universiti Pendidikan Sultan Idris dalam  Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak ambilan julai 2010/2011

alhamdulillah...bes sgt!
walopon DIPLOMA je
pnt gak la nk menjawab soalan2 yg sakit ati je dengo

aik? amik STP kn nape xsambong degree?
rugi je blja 2 taon
kenape amik diploma
o0 jd cikgu tadika la nie

hello! xsemestinye amik kos tu jd cikgu tadika SELAME-LAMENYE oke
bole jd owner tau
smbil bekerja bole jge uma tangge..ngeee (:
status GURU itu kan MULIA
jgn la nk sempitkan pemikiran kamu
cite2 ain beso
xkan la ain nk canang stu dunia ape yg ain nk buat
oke fine! mmg la ain x amik degree
sb da xdpt offer nk buat mcm mne
rugi? sikit pon ain xpk mcm tu
semua tu ilmu kan so belaja ape2 pon xkn rugi

kehidupan di UPSI? oh no!
skang xde mood nk cite sb ari ahd nie akn balik ke sane...
last sem mmg bes ah
so memorable

buat mural di ats tgn
ini adelah keje ain & fika bile kami boring dlm kls.co0l kn?


kami akn amik pic pas wt asgmnt sme2
sbnrnye ade beratos2 pic yg mcm nie
muke tension,ala2 comei,muke sedey sb sistem birokrasi PTPTN..ops! suda mengarot
dis is one of them


nie adlh abg sms yg sgt baek hatimase minggu orientasi
sgt terharu ble dia susa payah nk tlg explain kn mcm2 hl yg ain xphm, name dia? xsempat tanye...

oke! ckp psl azam taon baru 2011
ain nk...erm...nak ape ye..ahah! suda dpt
tp malu la nk ckp..hihi
mengade  tau
lets dis pic describe it...jeng3
r u ready?
5
4
3
2
1
tARA!!
ain & cik min
haha! yes..it is
tp 10 taon lg oke
jgn suke2 ckp ain menggatal


taon dpn ade misi baru yg harus dicapai
tetapkan TARGET
FOKUS
dan USAHA smpai dapat realisasikannye
xksh la ape2 pon azam kamu
semoge bejaye kwn!

p/s : cuti itu bes! setuju?

















Comments

  1. wahhhh. sangat simple dan sweeetttt!
    may Allah s.w.t bless you and cik min.
    thanks for writing about me.

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…