Skip to main content

sekali lg? TIDAK!

oke! ain xde mo0d langsong nk balik KHAR
da seriau dengo nme tanjong malim,perak,UPSI,KHAR,PAKK...waaaa
brg xkms lg kot
even brg aritu pon masih de dlm beg lg
tersimpan kms lg..haha
gile malas tahap cipan
kalo dorg pujok soh balik pon ain tetap xmo balik...waaaa
nt dpt housemate baru
adoyaii....part nie susa nie
nk kene sesuaikn dri ngn tmpt baru,kwn baru,jadual baru,asgmnt baru,subjek baru,lec baru...sume la
sekali lagi? TIDAK!
xsuke3
tp org ckp sekali sekala kite kne kuor dr ZON SELESA kite
think out of box
amik pengalaman baru
berani ke depan
luaskn pergaulan
barula idop kite wane wani
colourful gitu~
masalahnye.....im not strong enough!

hey! rilek la..baru naek sem 2 je kot..
perjalanan masih jaoh lg
stdy rajin2 pastu cuti sem balik kL
pastu exam score baek punye pastu cuti sem lg..haha!
result dis sem pon btol2 wt suprise
caye x subjek english ain dpt A?!
dr tadika smpai la STPM xpenah kot
pointer pon not bad
3.93...jeng3
de can la jumpe dekan
bes3 so kne la maintain pasnie
untung2 dpt anugerah naib cnslor mse konvo nt..cewah!
berangan toi
tp klo x berangan kite xusahe smpai dpt kn?
org kate pe yg kite ckp tu doa
so ari2 ain nk mind set lam pale otak nie
DEAN LIST...ameen~
i noe u can do it dear!
pstt...neway,nex sem cuti 4 bulan weii..bes gle ah
suke3

oke! sekarang saye suda co0l..
pasnie kne packing2
pk brg ape yg lom beli lg
then get ready tok belepas ari ahd nie... T-T
dont b sad2 oke dear!

lgpon 15 JAN just around the corner
yAbEdAbEduuUuU!!
wait for me oke dear..ngeee
erm..nk bg ape ye
nie lg stu hal
penin pale ble pk
cik min ckp ape2 yg ain bg dia suke...
tp klo bole msti la kite nk bg sumthing yg spesel
plg kurang pon yg bes2
tok buah ati pengarang jantong..cewah!
nk bg hadiah mhl2 xmampu la plak
ade kwn ain tu dpt mcm2 dr bf/gf dorang
dpt hp,iphone,sebot je la mende2 yg bejename nie sume leh dpt
ble kuor dating pon de kete leh g mane2
siap bejempot bagai
tp ain xksh sume tu
pe yg penting ain & cik min hepi pe yg kami da ade skang
biar la xjumpe salu pon
xkontek salu pon
xdpt hadiah mhl2 pon
ain xksh..sungguh!
sbb kami da dpt pe yg kami NAK (:

   
    comei kan? ngeee...

oke! nmpknye entry nie da betuko cite..
im blushing! hihii


p/s : sape kate kL - tanjung malim dekat?
       jaoh la..beribu2 meter au

Comments

  1. sape suruh ko mix cerita sedih dengan cerita happy ni? hahahaha. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…