Skip to main content

KEJUTAN MLM HARI......buat ain sempot!

5 hari di KHAR
erm.......
nuthing spesel
arini xmo la stori sal life kt sni
boring!

ckop la mengeluh ain
redha je
sabar itu kan separuh dr iman (:
kuat kn semangat oke!

KEJUTAN MALAM HARI
hah! smlm kn cik min de bgtau sumthing
huhu..so suprise!
his mom da bce blog nie
and da tgok entri yg ain wt sal kami..
his mom dpt tau dr FB kak long cik min
waaaaa malu siot!
segan2
sy nie pemalu orgnye...hihihi
kantoi suda ain & cik min jumpe aritu
it's oke
i prefer our parents noe our relationship
dr nk sorok2 bagai
sampai menipu
btol kan?
so our next meeting..cewah!
cik min da bgtau his mom nk g serdang
nk celebrate bufday cik min
tp kene balik ari
his mom siap nasihat lg

kalo nak dating bole tp kene ade batas...kikiki
bgos la tu at least ain & cik min akn salu beringat
dont wori ibu! kami baek.... (:
cewah! da pangil ibu lak
not yet la ain
aunty zainun sori ye....
hihihi

oke! cite laen plak
erm...
smlm ro0mate ain xsht
sian dy
tp ain xtau nk tlg mcm mne
ain g je minyak cap kapak
huhu

susa juge ye nk jmpe org yg ade KIMIA ngn kite
ain still lg rindu ngn izu nad sya baein nurul ika dayah
erm....
nurul bg idea bernas
dia soh wt surat rayuan nk stu uma tok our nex sem
at least we try kn
oke set!













Comments

  1. tp sy da xde..
    ucpn tuk next sem: semgo korg dpt duk 1 umah.. aminn....

    ReplyDelete
  2. jap.. sy rase sy sorg je bkn dak pakk.. hahaha. pelik betul aku ni..

    ReplyDelete
  3. tp... sy tetap syg korang...

    ReplyDelete
  4. erm...baein nie ske wt ain rse nk nages au..huhu
    xpe2 nex sem ain wt surat mntk baein,ain,izu,sya,nad,nurul,ika,dayah stu uma,oke ? hihihi syg baein juge....

    ReplyDelete
  5. sye ni x syg kew....lalalala

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…