Skip to main content

full oF story!

MASAK-MEMASAK

What?
peberet fo0d cik min cekodok ikan bilis?!
npe msti ikan bilis
plg ain xske lak tu
klo mkn nasi lemak konpem ain buang mende tu dlu
cmne nk blja msk nie
ado0oiii

i does not like u.FULLSTOP!


Oke! Last day ble tah ain xingt
my ro0mate a.k.a ida msk sardin kt uma
so dy pelawa la ain mkn an
pehhh!! Sedap kot
even nasi kosong ngn sardin je plus kicap…hihi
ramuan penting tuh
mmg beselera la mkn mse tu
tQ ida!
mao lg :)


CONTENG MENCONTENG

Oke!
nie adelah hasil drpd kebosanan tahap melampau dlm kls
actly kls KAS 1053 PERKEMBANGAN KANAK-KANAK DARI PERSEKTIF PENDIDIKAN xla boring sgt tp disebabkan kls wt wktu mlm so agak mengantok sikit ar kn

dont komen dis pls......


tQ fika! ko lukis cantik gle ah



haha! gile mengarot


ain & cik min ever
KEJAR MENGEJAR

Ain & fika decide nk ke dobi arini
gle mls nk beros bju yg da menimbon
dak2 laki yg tgok konpem reject kteowg
nmnpk sgt pemalas ouh
cmne nk jd suri uma sepenoh mse nt…ish3

sementare kteowg tngu mesinbasoh tuh
ain & fika g la beli beger
kongsi2
konon2 xlapo lg
beger ayam rm 1.50
which mean ain kne byr lek kt fika 0.75 sen ..hihihi
gile comot kteowg mkn
beterabor segale bawang,sayor,roti,sos,daging
haha!
sedap la plak an
cis! rugi kongsi ngn ko fika
haha! xpe2
org tamak salu rugi kn?

suddenly! jeng3
bru ain teringt mne hp sony ericsson k660i ain?!
asl xde lam poket nie
fika tros melompat dan lari keluar mcm arnab nk cri hp ain
then, u noe wht?
rupe2nye hp tuh ain sangkot kt tgn je kot...hihii
sori ea fika,SENGAJE!

TAPAK KAKI SAPE WEI!
ain & fika again!
ain teman la ika nk g 7eleven
kami pon jln ar kaki
xla jaoh sgt dr KHAR nie
mse jln tuh ain ika tenmpk sesuatu!


spe dpt teka mende nih ain belanje mkn ais krim

STIKER OH STICKER!

hey people!
do u realize that sticker kt KHAR nie amat berharge?
thats y ain & kwn2 xdtg kuliah semate2 sbb nk dptkn sticker
since when?
o0ohh....since kami rase mao dok KHAR nie till sem 6 nt :)
bile sticker ade?
bile rexco a.k.a kwn ain bgtau sesuatu even tu dpt sticker..hihihi
contohnye bile MB Perak Dato Zambry dtg



Comments

  1. whoa!!!!!!!!!! okaayyy, blog kau ni betambah best bila ade name aku...
    btw, hp ko kene samak tau sebab dah tangkap gambar doggy. hahahahaah.
    oh, kau saje kenekan aku part henpon tu kan? hahah, aku mati2 pecaye tau. :)

    ReplyDelete
  2. semua cter dalam 1 entry.. hebat.. ni mesti kes ssh nk ddt tenet ni..

    ReplyDelete
  3. fika : siyes wei aku xpasan doh..haha tp lawak gle ko menjerit2 cm org meroyan pastu kuor dr dobi tuh...lawak!

    baein : tau xpe! mls nk tulis byk2 so kite tulis campor2 cm ABC ;)

    ReplyDelete
  4. haahhaha. ye ke? hodohnye perangaiii....

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…