Skip to main content

full oF story!

MASAK-MEMASAK

What?
peberet fo0d cik min cekodok ikan bilis?!
npe msti ikan bilis
plg ain xske lak tu
klo mkn nasi lemak konpem ain buang mende tu dlu
cmne nk blja msk nie
ado0oiii

i does not like u.FULLSTOP!


Oke! Last day ble tah ain xingt
my ro0mate a.k.a ida msk sardin kt uma
so dy pelawa la ain mkn an
pehhh!! Sedap kot
even nasi kosong ngn sardin je plus kicap…hihi
ramuan penting tuh
mmg beselera la mkn mse tu
tQ ida!
mao lg :)


CONTENG MENCONTENG

Oke!
nie adelah hasil drpd kebosanan tahap melampau dlm kls
actly kls KAS 1053 PERKEMBANGAN KANAK-KANAK DARI PERSEKTIF PENDIDIKAN xla boring sgt tp disebabkan kls wt wktu mlm so agak mengantok sikit ar kn

dont komen dis pls......


tQ fika! ko lukis cantik gle ah



haha! gile mengarot


ain & cik min ever
KEJAR MENGEJAR

Ain & fika decide nk ke dobi arini
gle mls nk beros bju yg da menimbon
dak2 laki yg tgok konpem reject kteowg
nmnpk sgt pemalas ouh
cmne nk jd suri uma sepenoh mse nt…ish3

sementare kteowg tngu mesinbasoh tuh
ain & fika g la beli beger
kongsi2
konon2 xlapo lg
beger ayam rm 1.50
which mean ain kne byr lek kt fika 0.75 sen ..hihihi
gile comot kteowg mkn
beterabor segale bawang,sayor,roti,sos,daging
haha!
sedap la plak an
cis! rugi kongsi ngn ko fika
haha! xpe2
org tamak salu rugi kn?

suddenly! jeng3
bru ain teringt mne hp sony ericsson k660i ain?!
asl xde lam poket nie
fika tros melompat dan lari keluar mcm arnab nk cri hp ain
then, u noe wht?
rupe2nye hp tuh ain sangkot kt tgn je kot...hihii
sori ea fika,SENGAJE!

TAPAK KAKI SAPE WEI!
ain & fika again!
ain teman la ika nk g 7eleven
kami pon jln ar kaki
xla jaoh sgt dr KHAR nie
mse jln tuh ain ika tenmpk sesuatu!


spe dpt teka mende nih ain belanje mkn ais krim

STIKER OH STICKER!

hey people!
do u realize that sticker kt KHAR nie amat berharge?
thats y ain & kwn2 xdtg kuliah semate2 sbb nk dptkn sticker
since when?
o0ohh....since kami rase mao dok KHAR nie till sem 6 nt :)
bile sticker ade?
bile rexco a.k.a kwn ain bgtau sesuatu even tu dpt sticker..hihihi
contohnye bile MB Perak Dato Zambry dtg



Comments

  1. whoa!!!!!!!!!! okaayyy, blog kau ni betambah best bila ade name aku...
    btw, hp ko kene samak tau sebab dah tangkap gambar doggy. hahahahaah.
    oh, kau saje kenekan aku part henpon tu kan? hahah, aku mati2 pecaye tau. :)

    ReplyDelete
  2. semua cter dalam 1 entry.. hebat.. ni mesti kes ssh nk ddt tenet ni..

    ReplyDelete
  3. fika : siyes wei aku xpasan doh..haha tp lawak gle ko menjerit2 cm org meroyan pastu kuor dr dobi tuh...lawak!

    baein : tau xpe! mls nk tulis byk2 so kite tulis campor2 cm ABC ;)

    ReplyDelete
  4. haahhaha. ye ke? hodohnye perangaiii....

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…