Skip to main content

BAEIN

haii baein !

dalam pada sibuk2 buat asgmnt nak curik sikit masa tok baein
cewah!

by next week baein bukan lagik penduduk tetap di Tanjung Malim nie kan kan kan
haihh cepat je kan mase berlalu
da setaon kite berkawan
yang pasti semuanya manis2

tak sangka orang yang ain takot nak jumpe
siap nyorok dlm bilik bile senior mai uma 3-8-8
last2 jadi org yg akn ain rindu :)

baein nak tau x
baein nie kan da jadi mcm tulang belakang kiteorg tau
siyesly ! baein org pertama akn jd tmpt runjukan kami bile ade sesuatu mende jadik

pasal PTPTN laa
pasal Portal laa
pasal Antivirus laa
pasal Khar laa
pasal kad matrik hilang laa
pasal register itu ini laa
pasal sticker laa
pasal program laa
pasal asgmnt laa

nasihat baein bergune sgt walopon kdg2 baein telebih jujur
sampai buat ain takot
 baein ckp laptop ain mungkin akan rosak kalo xupdate antivirus pdhal mmg automatik update pon
haha !

bak kate izu
tangan baein sorg je bole beli murtabak yg paling sedap
padahal mmg sedap pon bile makanan free
haha!

sikit sebanyak baein byk laa bagi pengaruh kat ain sejak belajar kat sini
care study
jalan2 dulu-makan-tido-maen game-buat keje-tido balik
pe yg penting cool sudaa
ayat power rangers ucu mimi
haha!

so nanti da abes belaja nie
jangan lupe kami kat sini
nanti baein grade dtg tido teratak UKLK kami yer

dengan rendah hati
ain mintak maaf salah silap
kata  & perbuatan 
kite kawan dunia akhirat oke?

wish u all the best in whtever u do
i noe u r gud teacher
very humble
im so blessed to had u as my dearest fren 
may ALLAH blessing U



gud fren are like stars
u dont  always see them
but u noe
there are always there
in ur heart

oke
see you 
bukan bai

Comments

  1. terharu..... tq ain.. sebab jadi kawan sy jugak...

    ReplyDelete
  2. sy nk jumpe org mcm baein banyak2 laa,bru idop sy hepi jerr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... law jumpe bnyk2 org mcam sy... t jgn lupa saya lop... kita kwn dunia akhirat.. w/pon jauh kat mata.. hati sy selalu igt ain..

      Delete
  3. waaa , ain hebat la baein tu . hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…