Disclaimer : Blog post yang lepas lepas mahupun yang paling latest akan ada misspell, typo, grammatical error, bahasa wicet, cringe moments, wording size tak sama, gambar tanpa edit etc so please bear with me. Aku takda masa nak re-read and edit balik. Let bygones be bygones. Ada beza seorang Nurain ketika zaman remaja and zaman meningkat dewasa lol

Monday, October 24

saya TAK BERANI,awak?

kalau berani
try drive kete sorg2
aku : teori bole la praktikal aku blurrr

kalau berani 
try kol customer service for Poslaju Second Delivery Request
aku : padan muke ko asl bagon lmbt,xpsl2 kne amik sendiri brg kt office PPL

kalau berani
try beli pop corn yg jual kt wayang tp ko xtgok pon wayang
aku : xpenah lak aku wt lg

kalau berani
try dtg seremban jumpe family cik min
aku : not yet kang xpsl2 aku kene sindrom gagap kekal

kalau berani 
try tido tutup lampu
aku : aku tetap nk bukak lampu toilet

kalau berani
try tgok cite hantu ke scary movie ke cite seram kelakar ke
aku : abah aku ckp kalo takot jgn ade NIAT pon nk jumpe mende2 tu

kalau berani 
try amik 150 dress/necklace ke ape ker kat shopping complex and try pakai kt dlm fitting ro0m then snap pic santek2 pastu wat DP kt facebo0k
aku : gile ke ape nk wt gituu ,adeh!

oke
da xde idea
nex entry will b more interesting
*xjanji xsumpah

sori :)

Wednesday, October 12

TRY and ERROR

Org saggitarius mcm aku mmg mudah marah & mudah gak co0l down tp kalo marah tu depends on reason la kan,xkan nk marah tetibe,bile da marah aku xkan bgtau tp dlm hati geram tahap gaban!

 * Ya ALLAH jauhkan lah aku dr sifat amarah,sesungguhnya marah itu kesukaan syaitan

sape da kwn aku lame mesti knl aku,aku xbole nk suruh org behave diri dorg,ape yg aku bole buat is try to control emosi aku,jangan sampai keluarkan kate2 yg bole saket kan hati org,cube pretend yg aku oke walopon aku xoke,try senyum sampai ke telinge so dats org xtau aku tgh panas hati,jage hati aku dgn wat hal sendiri,lebih diam kan diri,kunyah roti,bace yassin byk2.

aku xcakap aku baik tp aku CUBE nak jd baik

sebab 1: geram kalo laok ikan patin abes walhal baru pkul 11 pg
penyelesaian :tuka choice aku beli ayam goreng mamak yg besa2,rangop & lembot

aku suke ayam peha xpon part dade
peberet ol de time !
no wonder laa bdn bo0lat

sebab 2 : geram bile terlupa bancoh air walhal dah setengah jam air panas masak
penyelesaian : bancoh jer at least lidah aku xmelecor sbb air da suam2 kuku

pehh bau semerbak kalo mnom air nescafe
aku salu beli nescafe 3 in 1 MILD

sebab 3 : geram bile org add pastuh bole lak dia wat derk,aku approve korg pon sbb ingtkan kite nie adik beradik Suluh Budiman tp aku silap
penyelesaian : aku tunggu 2  3 ari lagik kalo ko xde respon mahupun tindak balas kimia bye2 la ea sbb aku akn remove,bukan sombong tp aku xsuke strangers :)

* nak list down kan name boleh? ehehe

sebab 4 : geram bile terpakse stay lame2 kat tmpt yg kite rase mcm nak blah dr situ cpt2
penyelesaian : aku sabar,kawal emosi & senyum kat org yg lalu lalang


senyum tu sedekah 
kalo aku senyum korg mesti senyum sekalik..lala
*nynyi ala2 najwa


sebab 5 : geram bile xdpt jwb full soalan dlm exam sbb mase xckop
penyelesaian : aku fokus  jwb soalan marks yg jaoh lebih byk the rest aku redha je sbb mmg slh aku xpndai manage mase

im wish dat i could fix my time doing ol those things ;')
Al Quran
usrah
zikir
riadah
qiamullai
dakwah
sedekah

korg kat situasi yg mane?
 TERLALU SIBUK SAMPAI XCUKUP MASE atau BANYAK SGT MASE XTAU NAK BUAT APE


sebab 6 : geram maen  game sims sbb aku xckop duit nk beli perabot cantik2
penyelesaian : sims aku name Aurora Toshiba,haha! aku maen sampai energy dia abes lps tu log out fb

sims yg baru mcm susa nk maen
aku mls nak show off AURORA TOSHIBA
kalau nk tgok sile add aku as a neigbour
HAHA!


sebab 7 : geram bile nak kol tp tetibe hp off sbb bateri abes
penyelesaian : cas laa balik

*xde pic nak ltk sbb mls nk go0lgle

sebab 8 : geram bile line tenet loading mase tgh syok tgok UTUBE lagu Justin Bieber & Chris Brown Next To You * aku da addict lagu nie
penyelesaian : pause pastu kire 1 sampai 10 then play balik

*kalo korg xknl Justin Beiber & Chris Brown baru aku ltk kan pic dorg 

sebab 9 : geram bile mak aku kol pastu adik2 aku ckp kuat2 ' Mak order macD nak set large & mC Flurry Oreo'
penyelesaian : aku claim la balik time aku balik uma nt,xkiree nak jugak,sementara nak tnggu aku balik tu,aku mkn roti jem strwberry je dulu T_T

sapee x nak kalo da sedapp tahap otomen gaban mcm nie weiii


sebab 10: geram bile jage hati org sekeliling  dlm keadaan yg terpakse *aku pon ade hati gak weh!
penyelesaian : aku tau,ALLAH ade nk dgr isi hati aku ;'(

*cerekcerekcerekcerek (bunyii cengkerik)
anda akan mendengar bunyi cengkerik ini bila keadaan awkward
korg paham x?

mungkin org ckp nie sume mende kecik jer,abes tu xkan la aku nk story detail nape aku geram bagai kan so aku list down mende2 yg simple,senang org paham.dear frens aku oke jerr *xjanji xsumpah,ehehe

*gambar sume ihsan dr uncle google,THANKS !

Saturday, October 8

ini TIPS bukan duet

cak !
arini nak share 
TIPS.TIPS.TIPS.TIPS.TIPS

pung pang pung pang alexanderr
* ikot gaye johan tiru chef wan


tips : JANGAN makan beger kalo anda pakai shawl sbb anda xmampu nak bukak molot beso2 telan sekalikgus beger tu..hehe

kemungkinan 
pin anda akn tecabot /senget sebelah
*pena tejadi kat aku, MALU doh!



tips : makan ice cream kat ice ro0m mcm xbebaloi jek so better korg g bedal ABC
 kat kedai bawah jembatan
jaoh lagik murah

pd ain mende murah xsemestinye  x bekualiti
*mahal sbb brand jerr pon



tips : jangan amik pic ngn aku sbb aku akn pndg tmpt laen..lala
*poyo jerr,HAHA


tips : sila tunjok RM seringgit so that org  laen xkan rompak korg

kalo tunjok wet byk2 of course laa org rase cm nk cilok wet  korg
lagik2 wet yg nuffnang bg tiap2 bulan smpai ribu riban
especially blogger2 tegarr
aku xde 
T_T



tips : bg students2 yg bakal melanjotkan study kat U,sila beli laptop TOSHIBA SATELLITE
kerana
webcamnya mampu snap kesemua 11 org sekalik guss
mampu?



tips : kalo tetibe feeling2  malu /  gedik
sila amik bantal / bear2 yg terdekat dan tutop sebahagian / separoh dr muke anda 

* aku mmg btol2 malu oke
xjanji xsumpah
HAHA


tips : pakai laa spek kalo da tau diri sendirik rabon

*pesanan tok diri sendirikk
sedar laa mate ko makin rabon
 (^_^)"

hepi holiday
hepi study
i do love u 
dear frens :)