Disclaimer : Blog post yang lepas lepas mahupun yang paling latest akan ada misspell, typo, grammatical error, bahasa wicet, cringe moments, wording size tak sama, gambar tanpa edit etc so please bear with me. Aku takda masa nak re-read and edit balik. Let bygones be bygones. Ada beza seorang Nurain ketika zaman remaja and zaman meningkat dewasa lol

Saturday, November 19

Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]

aSsaLamuaLAikum 

[Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]


mai kLik bAnner kalo nak join 
segala terma & syarat ada dinyatakan 
*suke banner CTK & DRC sbb kale pepel,peberettt!

jarang jumpe contest Islamik mcm nie
so ain mmg salute la kt DRC & CTK sbb korang sgt kreatif oke! 
*BIG clap peep!
Maal Hijrah mmg bemakne buat kami sekeluarga
sebab ulang taOn kelahiran kak long pd 1 Muharam

first of all tujuan masuk contest nie bukan nk menunjuk2 jauh sekali nak riak atau nk menang hadiah semata2 oke tapi sebab ain rase nie sesuatu mende yg baik dan bole motived ourself to be a better muslim/muslimah,so come support them!

back to the story
1 AZAM MAAL HIJRAH :

nak khatam AL-Quran & baca terjemahannya sekali
ye! ain harap dapat khatam AL-Quran sekali lagik
kalau bole nak tau makne surah2 yg dibaca
mungkin pd kebanyakkan org azam  ain biase2 jer
student macam ain [tapi bukan sume macam ain laa] kadang2 terlupe nak jalankan kewajipan yg satu nie
sibuk buat urusan dunia,asgmnt,surf internet,kuliah and etc.
astaghfirullah
T_T

so ain nak ubah sikap,nak curik sikit mase untuk konsisten dlm membaca Al-Quran & terjemahannya sekali
untuk permulaan awal nie ain da pon ade mini Al-Quran & terjemahan
insyaALLAH niat yg baik nie akan dipermudahkan

'Al-Quran merupakan salah satu syafaat di akhirat kelak'

rasenye azam ain nie da cukop  SKEMA
 ehh bukan laa tapi cukop S.M.A.R.T hehe
smart
measureable
attainable
realistic 
timely
dorang cakap bukan saya cakap
kan kan kan 


so ain nak TAG pada :
Baein,Farah and Cik wa
and all the followers :)


HIJRAH dapat membuat kita berubah kepada sesuatu yang lebih baik,setuju?

Wednesday, November 16

Candid Time Contest

cak!

[Candid Time Contest by Muna Rahimah]

mai KLIK banner kalo nak join :)

hadiah dia super duper best kalah cite otomen gaban,HAHA!
siyesly,TRUST ME

seblom tu nk knlkan owner yg murahh hati sgt nak bg mende free

da name pon contest CANDID TIME kan kan kan
so  kak ain nak ltk pic candid gak 

TARA!



yg bolat  cumil tu ain yg sebelah tu adik
kak long yg snap pic nie dr belakang
time nie kami jalan2 sekitar masjidilharam selepas menunaikan solat zohor
bayangkan !
hari yg pns terik suhu tinggi tapi simen tu sejuk
rinduu kota MEKAH
;')

xnampak muke?
adik muna yg cumil xckp kene nmpk muke kan
nak candid je kan kan
hehee

insyaALLAH ade rezeki kite nk mng LOMO tu
tp kalo MP3 pon oke
xpon pndrive angry birds
hehe

TARIKH TUTUP : 13 DEC 2011 sehari sebelom bufday kak ain,sesuai gak tu nk jdkan hadiah,hehe!

TAG  mereka :
eka
cik wa

*kagumm dgn adik MUNA kecik2 da pandai buat contest bagai,ingat sng ke kan kan 

k.BAI

Tuesday, November 15

ituSAYA,awak?


cak!
this is real
this is me
i am exactly 
what i am suppose to be
mmg xde wanita sebaik aku
tapi yang lebih baik banyak
lala

mmg xde wanita secomel aku
tapi yang lebih comel banyak
lala

*song by aliffah sataria*
hehe


Saturday, November 12

Contest Malu tapi Mahu by Eka Kaka

cak!

[Contest Malu tapi Mahu by Eka Kaka]

*tempek banner cumil

cantik kan kan kan
rerajin kLik banner kalo nak join (:

kalo ain nak letak pic ain muke xtau malu bole? haha!
mesti da kene eliminated
*ape ko ingat ko masok miss world kene eliminated,bluekkk [monolog dalaman]

TARA!


Letak pic small je laa  *blushing*

nmpak malu kan kan kan
ain kalo malu mesti xkan pandang camera / ketap molot,sungguh!
xtau nape ntah,hehe
xkesah laa kan membe pakai camera DSLR ke hape ke haramm ain tak pandang
tapi siyesly susa nk carik pic malu2 nie sbb salu mmg xtau malu,haha!

oleh itu ain nak tag org yg malu2 jugak :
 BAEIN 
FARA
CIK WA

& mereka2 yg malu tapi mahu!

TARIKH AKHIR : 30 NOV 2011 sempat lagi jum

p/s : MALU itu perisai wanita,setuju? (:




Friday, November 11

lidah saye pendek tapi tak bermakna saya pelat

cak!
tajuk entry itu tipu belake,Lidah aku normal mempunyai kepanjangan yang hampir same dgn korg.Boleh menjelir dan menggulung dengan baik.Ciri2 seorang yang mempunyai gen domain,haha!Asik update segmen blogger jer,kali nie nak berdiskusi sikit,cewah! hehee kali nie aku nak respon entry dr adik AIMAN.Blog dia penuh info dan aku mmg xpenah miss bace setiap entry dia.Bukan cakap kosong.That's why tetibe nak ckp psl LIDAH vs HATI.

Bluueekkk
*sambil jelir2 lidah *


Lidah orang yang berakal terletak pada hatinya. Hati orang yang bodoh terletak pada lidahnya.


Lidah ade byk jenis iaitu lidah bercabang,lidah x bertulang,lidah buaya etc.Sangat tepat menggambarkan diri aku skang nie.Mulut cakap lain walaupon di hati niat lain.Korang sume kategori berakal atau bodoh? sendiri buat penilaian.

Situasi :

 Aku merajok dengan abah sebab abah tukar channel tb,aku nak tgok cite korea abah nak dengar berite.Aku majok dok dlm bilik.Then abah ajak pegi practice drive kete,hati aku nak sgt! bukan sng abah nak teman sbb keje tp sbb bodoh sombong + ego + mogok aku ckp 'no abah,ain TAK NAK' and abah aku bawak mak aku pegi makan roti canai,aku? kelaparan kat uma
 T_T

can you see.SEE.SEE !

Kerana Mulut Badan Binasa

disebabkan EGO tu laa buat aku maen lps ckp jer even dlm hati aku xnak mcm tu.So jangan la nak ikot perasaan sgt,sebelum cakap tu pikir dulu,bukan pikir  2 3 kali tapi pikir sampai duopoloh tigopoloh kali,xde la nyesal kemudian hari lak kan,nasihat aku  kat korg jangan jd org yg mempunyai hati bodoh akibat lidah korg 
*nasihat kat diri sendiri sebenarnye


Frasa ats tu same laa dgn peribahasa -Hujung Lidah Lebih Tajam dari Mata Pedang

*paham x paham x,risau aku kalo korg xpaham,HAHA!

k.bai

p/s : aiman kalo xpaham buat2 paham la jugak ea ea ea (:



Thursday, November 10

HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!

caK!

[SEGMEN : HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!]

minggu nie je da masok bape kali ntah join segmen blogger2 yg cool
kali nie join segmen brader Hasrul
*name mcm lec sy lol,tetibe teringat asgmnt dia yg separoh mati nak siapkan,HAHA!
jgn maen2 brader Hasrul admin utk Kelab Blogger au
kire pemes la jugak tuh
hehee



Nama Blogger saya : aien cham 
 *nama betoi Nurain Binti Hisham (:
Tarikh Mula Berblog : 14 Disember 2010 
*sempena besdey yg ke 21
Nama Blog : ituSAYA!
Target Blog pada 2011 : memberanikan diri utk SIGN UP for ads/nuff/says.com/churp etc so far xberani lagi T_T
*aku beminat tp xberani mungkin telalu pesimis atau terpengaruh dgn nasihat org2 tua ,haha!

kAaasSSii geeEEgggAArr!


B for BORING!

Cak!

kali nie bukan entry join segmen or contest lagik,hehe



aku suke main teke teki
cube cari perbezaan picture kedue-due ini

*nampak sgt aku boring tahap otomen gaban bile post entry cenggini

SORRY
k.bai

T_T

p/s : pic taken at angkasapuri RTM -Program Bicara Rakyat with Dato Rais Yatim (KARISMA)

Wednesday, November 9

Contest Gambar Cool

cak !

[Contest Gambar Cool by Amni Asyikin]

mai KLIK SINI kalo nak tau lebih lanjot bukan lanjot usia,hehe
*adik amni nie pon cool jugak sbb blog dia cool
BUKAN BODEK tapi amik hati,heheee

gambar aku yg kunun2 cool laa

TARA !

cool x cool x,HAHA
sebab pic nie co0l :

kalo nmpk pic nie mesti korg da tau kat mane kan kan kan
*depan masjidilharam
xedit langsung waima gune picasa,photoshop etc
*buat muke siyes sambil kerot2 dahi*
bangunan nie cool tinggi kot! kalo semalam nk tido hotel kat situ rm 10 000
*aku xmampu laa tp setakat snap pic bole
pic kenangan mase buat umrah bulan MEI lps
*rindu kota MEKAH :')
bangga sbb anak MALAYSIA yg design bangunan tu
*actlly bangunan tu yg cool bukan ko ain 
T-T

org yg diTAG sgt2 co0l :

BAEIN
POPOA MI
CIK WA


p/s : motif ltk pic yg kunun2 co0l tu sbb nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ;')

1st Ieyza Afieyna Giveaway

cak!

[1st Ieyza Afieyna Giveaway ]

mai klik SINI
hah! masok yg nie da xtau kali ke bape aku join contest/segmen,haha!
tp kali nie spesel sikit 
sebab nak join :


adik Ieyza Afieyna nie catholic macam aku jugak laa
first tgok blog dia 
pehhh byk meoww kot!
bole jd geng kan kan kan

*teruja*

untung lee adik wat contest nie sbb followers da mencecah 2000++
peluang nak menang mmg agak susa la an
but it's oke
no biggie
nk request kucen sekor bole? hehe
*kucen kak ain sume mati kene langgor kete
T_T

nie buktiii 
'Saya Pencinte Kucen'

kalo nak tau email aku pon de meow au
meow2_ain*****@yahoo.com

org yg kene tag,haruslaa suke kucen gak :

p/s : selagi line tenet kat uma laju,selagi tu aku nak join segmen blogger,haha



Saturday, November 5

Segmen Pencarian Followers Bawah 5 Ratus jerr by GENK

cak!

*ape lg keje aku kan kalo x join contest aku akn join segmen blogger,HAHA

[Segmen Pencarian Followers Bawah 5 Ratus jerr by GENK]

haiii cantik jerr aku tgok banner nie mcm owner dia gak laa :)

adik GENK

da terang2 segmen nie hanya boleh di JOIN 
blogger mcm aku
dlm kate name lain
follower BAWAH 5 ratos jerr
*boo same dia ..boO! haha

follower aku setakat mlm nie baru 33 org tolak diri sendiri 2 org (xtau mcm mne leh jd mcm tu,haihh)
so 31 org laa
xkesah laa niat asal pon bukan nk cri followers
asl bole share mende2 yg best utk org2 yg kite syg 
oke laa tu :)

terima kasih daon keladi pd anda yg sudi jd KAWAN aku
*sape yg follower tu aku anggap kwn da,hihihi

k.bai




Thursday, November 3

utk 21 TAHUN KE ATS je bole bace

aku bukan nak berpolitik 
tapi 
aku bersifat patriotik,
faham?


kesimpulannya
jom BERDAFTAR!

** Ya ALLAH pelihara negaraku dr sebarang malapetaka & musibbah,jauhkan persengketaan antara kami & moge kami mendapat pemimpin yg adil..amin


group koir aku yg superb! kite nyanyi lagu MALAYSIA TANAH AIR KU,ingat x? hehe
*oke finee aku nmpk tembam gile,skng pon tembam gak,HAHA

k.bai


Wednesday, November 2

Contest Hadiah Best by adiK JalaL

assalamualaikum,ade org nak bg hadiah weiiii

[Contest Hadiah Best by adiK JalaL]

Adik JalaL

*xleh panggil abG JalaL sbb kite lagik tue dr dia ,hehe

TARA!

name : cik ain
umo : nak masuk 22 bulan december ni

so memang sesuai sgt laa kalo adik JalaL yg murah hati lagik murah rezeki nak bg hadiah kan kan kan xdpt pon xhape,kakak nak majok
*xjanji xsumpah,HAHA


motif ltk pic dgn keychain yg come lote tu
hah! mesti la nak hadiah 
keychain.keychain.keychain
 keychain dr Russia !
*dengar cite belaja kat 
St Petersburg pehhh glemer ko dik


*google cr pic keychain dr russia,semangat tahap ototmen gaban ,HEHE


kakak ain pilih keychain sebab 

  1. MURAH jerr ikot matawang rupiah
  2. SPESEL,da alang2 adik jalaL belaja kt oversea kan so bole la wat kite kenangan 
  3. postage pon murah sebab keychain RINGAN & KECIK
  4. nak hadiah keychain dr RUSSIA,abes tu xkan nak mintak keychain MELAKA tol x 
  5. kite adalah seorang PENGUMPUL keychain TEGAR*dan2 je ko an mentang2 org nk bg free,tu pon kalo dpt laa




TAG : FARA si pari-pari & BAEIN si kupu-kupu
*kite nak jd si labu-labi 
HAHA!


THANKS to SYAMIM SYUKRI  aka adik JALAL sebab buat contest nie,kite pon nak have fun jerr,dapat atau tak xkesaa pon :)


*aku buat blog memang nak masuk contest pon,HAHA!




Tuesday, November 1

AKU cantik & abg STALKER


[Segmen Kenali Rakan Blogger Bukan Pertandingan Ratu Cantik]

oleh 



abg STALKER

TARA!

nak joinn jugakkk :)

Nama penuh Nurain Binti Hisham,nama glemer Aein Cham  (sebab byk sgt org name ain) 
umur nak masuk 22 taon bulan december nie (so da layak mengundi laa)
status saya sudah berpunye,cewah! 

saya rasa cantik sebab
petame : suke ketawe awet mude
kedue : mak,sista.nenek,aunties & kawan2 gegurl saya sume cantik2 
so im one of them,haha!
ketige : saya pandai buat kek batik 
satu-satunye resepi yg saya tau buat 

[CANTIK tak semestinye pada rupe]

*ini bukan entri perasan,syok sendiri,nak perhatian atau seangkatan dgnnye,terima kaseh daon keladi :)