Skip to main content

Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]

aSsaLamuaLAikum 

[Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]


mai kLik bAnner kalo nak join 
segala terma & syarat ada dinyatakan 
*suke banner CTK & DRC sbb kale pepel,peberettt!

jarang jumpe contest Islamik mcm nie
so ain mmg salute la kt DRC & CTK sbb korang sgt kreatif oke! 
*BIG clap peep!
Maal Hijrah mmg bemakne buat kami sekeluarga
sebab ulang taOn kelahiran kak long pd 1 Muharam

first of all tujuan masuk contest nie bukan nk menunjuk2 jauh sekali nak riak atau nk menang hadiah semata2 oke tapi sebab ain rase nie sesuatu mende yg baik dan bole motived ourself to be a better muslim/muslimah,so come support them!

back to the story
1 AZAM MAAL HIJRAH :

nak khatam AL-Quran & baca terjemahannya sekali
ye! ain harap dapat khatam AL-Quran sekali lagik
kalau bole nak tau makne surah2 yg dibaca
mungkin pd kebanyakkan org azam  ain biase2 jer
student macam ain [tapi bukan sume macam ain laa] kadang2 terlupe nak jalankan kewajipan yg satu nie
sibuk buat urusan dunia,asgmnt,surf internet,kuliah and etc.
astaghfirullah
T_T

so ain nak ubah sikap,nak curik sikit mase untuk konsisten dlm membaca Al-Quran & terjemahannya sekali
untuk permulaan awal nie ain da pon ade mini Al-Quran & terjemahan
insyaALLAH niat yg baik nie akan dipermudahkan

'Al-Quran merupakan salah satu syafaat di akhirat kelak'

rasenye azam ain nie da cukop  SKEMA
 ehh bukan laa tapi cukop S.M.A.R.T hehe
smart
measureable
attainable
realistic 
timely
dorang cakap bukan saya cakap
kan kan kan 


so ain nak TAG pada :
Baein,Farah and Cik wa
and all the followers :)


HIJRAH dapat membuat kita berubah kepada sesuatu yang lebih baik,setuju?

Comments

  1. wahhhh..aien jOin lerrr...terima kasih banyak2..
    sme r kita..xkhatam al-qurn lg..trjemahan pOn xthu...huhu..semOga azam mu itu tercapai k ..thank :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah.. mudah-mudahan ain dapat laksanakan azam ain 2.. kalau niat kita ikhlas kerana Allah, insyaAllah, semua akan dipermudahkan.. <3

    ReplyDelete
  3. thanks sudi join contest DRC n CTK... insyaAllah segala yang baik itu menjadi ikutan akan mendapat satu saham di sana nanti.. aamin...
    anyway, good luck!!
    insyaAllah azam dibibir, tanamkan di hati, lakukan di amal..!
    >.<

    ReplyDelete
  4. teharunye de kwn2 yg motived & supportive mcm korg ,thanks! insyaALLAH i will put my plan into action ,ameen :)

    ReplyDelete
  5. cakk !! lama tak datang jenguk geng ! hhaha

    ReplyDelete
  6. goodluck dalam melaksanakan azam tuh..

    hehe.. mudah2an,, istiqomah yee.. :)

    ReplyDelete
  7. http://kzamusa.blogspot.com/2011/12/azam-smart-maal-hijrah-1433h-top-20.html

    TAHNIAH..!! ANDA BERJAYA KE TOP 20 CONTEST INI..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…