aNak muRid cikGu

Saturday, November 19

Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]

aSsaLamuaLAikum 

[Contest Azam Smart Maal Hijrah 1433 H by DRC & CTK]


mai kLik bAnner kalo nak join 
segala terma & syarat ada dinyatakan 
*suke banner CTK & DRC sbb kale pepel,peberettt!

jarang jumpe contest Islamik mcm nie
so ain mmg salute la kt DRC & CTK sbb korang sgt kreatif oke! 
*BIG clap peep!
Maal Hijrah mmg bemakne buat kami sekeluarga
sebab ulang taOn kelahiran kak long pd 1 Muharam

first of all tujuan masuk contest nie bukan nk menunjuk2 jauh sekali nak riak atau nk menang hadiah semata2 oke tapi sebab ain rase nie sesuatu mende yg baik dan bole motived ourself to be a better muslim/muslimah,so come support them!

back to the story
1 AZAM MAAL HIJRAH :

nak khatam AL-Quran & baca terjemahannya sekali
ye! ain harap dapat khatam AL-Quran sekali lagik
kalau bole nak tau makne surah2 yg dibaca
mungkin pd kebanyakkan org azam  ain biase2 jer
student macam ain [tapi bukan sume macam ain laa] kadang2 terlupe nak jalankan kewajipan yg satu nie
sibuk buat urusan dunia,asgmnt,surf internet,kuliah and etc.
astaghfirullah
T_T

so ain nak ubah sikap,nak curik sikit mase untuk konsisten dlm membaca Al-Quran & terjemahannya sekali
untuk permulaan awal nie ain da pon ade mini Al-Quran & terjemahan
insyaALLAH niat yg baik nie akan dipermudahkan

'Al-Quran merupakan salah satu syafaat di akhirat kelak'

rasenye azam ain nie da cukop  SKEMA
 ehh bukan laa tapi cukop S.M.A.R.T hehe
smart
measureable
attainable
realistic 
timely
dorang cakap bukan saya cakap
kan kan kan 


so ain nak TAG pada :
Baein,Farah and Cik wa
and all the followers :)


HIJRAH dapat membuat kita berubah kepada sesuatu yang lebih baik,setuju?

7 comments:

  1. wahhhh..aien jOin lerrr...terima kasih banyak2..
    sme r kita..xkhatam al-qurn lg..trjemahan pOn xthu...huhu..semOga azam mu itu tercapai k ..thank :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah.. mudah-mudahan ain dapat laksanakan azam ain 2.. kalau niat kita ikhlas kerana Allah, insyaAllah, semua akan dipermudahkan.. <3

    ReplyDelete
  3. thanks sudi join contest DRC n CTK... insyaAllah segala yang baik itu menjadi ikutan akan mendapat satu saham di sana nanti.. aamin...
    anyway, good luck!!
    insyaAllah azam dibibir, tanamkan di hati, lakukan di amal..!
    >.<

    ReplyDelete
  4. teharunye de kwn2 yg motived & supportive mcm korg ,thanks! insyaALLAH i will put my plan into action ,ameen :)

    ReplyDelete
  5. cakk !! lama tak datang jenguk geng ! hhaha

    ReplyDelete
  6. goodluck dalam melaksanakan azam tuh..

    hehe.. mudah2an,, istiqomah yee.. :)

    ReplyDelete
  7. http://kzamusa.blogspot.com/2011/12/azam-smart-maal-hijrah-1433h-top-20.html

    TAHNIAH..!! ANDA BERJAYA KE TOP 20 CONTEST INI..

    ReplyDelete

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi