Skip to main content

iWISH!

ain harap
ain bole ulang alik dr KL ke UPSI hari2
so ain bole chill kat uma
bole lepak depan tv sambil buat asgmnt
xrase terganggu sbb line kt uma laju
xmacam kt KHAR
susa btol skang nk cri bahan
nak2 dpt bilik plg ujung

ain harap
ain bole keluar jalan2 ngn ateen
pegi paso malam area uma
2 kali seminggu
sgt sonok!
bole beli ayam percik,kebab,soya,kentang putar
sumpah,sedap!
xpun kami akan jalan2 sampai kedai uncle  SOON HIN
beli topup & kuarkan duit kat 7ELEVEN
ronda2 satu taman naek moto
dan lalu depan balai polis
wat muke derk xpakai helmet

ain harap
ain bole jumpe cik min
mcm org laen juge
bole cite2 ape yg belaku
bole bincang2 psl ekonomi negara
cop! ain xsuke maths
tp cik min suke bg soalan maths ;(

ain harap
ain bole buat kek coklat
da 3 bulan simpan resipi
bahan da beli tp smpai skang xde mase lg nk buat
nt skill memasak akan tumpol dek kerana bz buat asgmnt
apakah?

ain harap
ain bole attend kls memandu
lesen da ade
tp kete je yang xde
kete abah yg ade skang susa nk bawak
kalo nk drive kene letak kusyen byk2 bg seat tinggi
ye! saye kurang ketinggian
xnmpk anak kucen melintas ketika memandu

ain harap
ain bole dapat dekan lg sem nie
supaya ain bole bgtau family ain about cik min
ain nk score every sem
ain nk buktikan
walopon kami get along tp still lg bole stdy bagos2

telalu byk beharap
mase utk melaksanakannye oke!

usaha::doa::tawakal::

Comments

  1. msti leh ...
    jgn ptus asa ae...

    ReplyDelete
  2. go go go for it. aien. :)
    dont worry.
    just prove it.

    ReplyDelete
  3. i can flyy
    im proudd thatt i cann flyyy
    too givee the bes of mineee
    believee me i cannn flyyy:)

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…