Skip to main content

iWISH!

ain harap
ain bole ulang alik dr KL ke UPSI hari2
so ain bole chill kat uma
bole lepak depan tv sambil buat asgmnt
xrase terganggu sbb line kt uma laju
xmacam kt KHAR
susa btol skang nk cri bahan
nak2 dpt bilik plg ujung

ain harap
ain bole keluar jalan2 ngn ateen
pegi paso malam area uma
2 kali seminggu
sgt sonok!
bole beli ayam percik,kebab,soya,kentang putar
sumpah,sedap!
xpun kami akan jalan2 sampai kedai uncle  SOON HIN
beli topup & kuarkan duit kat 7ELEVEN
ronda2 satu taman naek moto
dan lalu depan balai polis
wat muke derk xpakai helmet

ain harap
ain bole jumpe cik min
mcm org laen juge
bole cite2 ape yg belaku
bole bincang2 psl ekonomi negara
cop! ain xsuke maths
tp cik min suke bg soalan maths ;(

ain harap
ain bole buat kek coklat
da 3 bulan simpan resipi
bahan da beli tp smpai skang xde mase lg nk buat
nt skill memasak akan tumpol dek kerana bz buat asgmnt
apakah?

ain harap
ain bole attend kls memandu
lesen da ade
tp kete je yang xde
kete abah yg ade skang susa nk bawak
kalo nk drive kene letak kusyen byk2 bg seat tinggi
ye! saye kurang ketinggian
xnmpk anak kucen melintas ketika memandu

ain harap
ain bole dapat dekan lg sem nie
supaya ain bole bgtau family ain about cik min
ain nk score every sem
ain nk buktikan
walopon kami get along tp still lg bole stdy bagos2

telalu byk beharap
mase utk melaksanakannye oke!

usaha::doa::tawakal::

Comments

  1. msti leh ...
    jgn ptus asa ae...

    ReplyDelete
  2. go go go for it. aien. :)
    dont worry.
    just prove it.

    ReplyDelete
  3. i can flyy
    im proudd thatt i cann flyyy
    too givee the bes of mineee
    believee me i cannn flyyy:)

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…