Skip to main content

PART 1 : trip PD!

last week
ain kat seremban
kunun2 nk holiday
time2 cmnie bru smpai seremban
lps dok dlm KTM 3 jam kot!
fuhhh

u noe wht?
before nk g trip nie
mmg 2 3 ari dok ngadap dpn lappy
siapkan 3 4 ketol asgmnt
finally siap gak o0o
gile kentang!


actly trip nk g  PD da lme plan
ingtkn nk jmpe cik min sekali
im lucky tetibe si ika pon ajak g baglo kakak dia
umpame org mengantuk disorong bantal la kan
hepi gile!

so after kls encik fuad
ain & ika pon begerak la ke stesen ktm tanjung malim
dekat je
belakang upsi je pon
tp.........
bile da jln
makk aihhh
penat gile kot!
bepeloh2 

at last sampai gak kt ktm
kls abes kul 5
kami smpai kul 6
then naek train kul 7
sampai seremban kul 10
wht de long journey
emmmm....
we seated at koc wanita 


mase dlm train 
ain kol la cik min
tanye dia pkai bju ape
ye la,memandangkn ain & ika dua2 rabon
so bsr kemungkinan kami akn follow org yg slh
tp tau x cik min ckp ape?

xnk bgtau...nt cari la sendiri
mcm mule2 date dulu

adeh!
few minutes ago
keluar je dr pintu train teros nmpk cik min :)
LEGA!
mean dats ain & fika berjaye keluar dr tnjung malim
and now we at seremban
yaho0oo0!

after 1 months xjumpe wajah kesygan hamba,cewah! ngeee~~

:)


*iklan astro*

Comments

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…