Skip to main content

PART 1 : trip PD!

last week
ain kat seremban
kunun2 nk holiday
time2 cmnie bru smpai seremban
lps dok dlm KTM 3 jam kot!
fuhhh

u noe wht?
before nk g trip nie
mmg 2 3 ari dok ngadap dpn lappy
siapkan 3 4 ketol asgmnt
finally siap gak o0o
gile kentang!


actly trip nk g  PD da lme plan
ingtkn nk jmpe cik min sekali
im lucky tetibe si ika pon ajak g baglo kakak dia
umpame org mengantuk disorong bantal la kan
hepi gile!

so after kls encik fuad
ain & ika pon begerak la ke stesen ktm tanjung malim
dekat je
belakang upsi je pon
tp.........
bile da jln
makk aihhh
penat gile kot!
bepeloh2 

at last sampai gak kt ktm
kls abes kul 5
kami smpai kul 6
then naek train kul 7
sampai seremban kul 10
wht de long journey
emmmm....
we seated at koc wanita 


mase dlm train 
ain kol la cik min
tanye dia pkai bju ape
ye la,memandangkn ain & ika dua2 rabon
so bsr kemungkinan kami akn follow org yg slh
tp tau x cik min ckp ape?

xnk bgtau...nt cari la sendiri
mcm mule2 date dulu

adeh!
few minutes ago
keluar je dr pintu train teros nmpk cik min :)
LEGA!
mean dats ain & fika berjaye keluar dr tnjung malim
and now we at seremban
yaho0oo0!

after 1 months xjumpe wajah kesygan hamba,cewah! ngeee~~

:)


*iklan astro*

Comments

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…