Skip to main content

mo0d : awan nanO bukan awan dania

bengang la!
bile aku ckp aku xuke aku xsuke la mknenye
asl ko xpaham ea
yela cmne ko nak tau kan
sbb aku x bgtau ko
aku pon satu
nak jage ati ko sgt
ko ingt aku suke ke care ko tuh

mmg aku bengang kalo :

1) ko cite psl aku,kunun2 ko knl rapat ngn aku
wehh! agak2 la....de byk lg dlm dri aku yg ko x tau la

2) ko pnjam brg aku,brg2 aku! aku bukan KEDEKOT,kalo 3 4 kali aku bole tahan lg,tp kalo da 300 400 kali sape bole sbr wei

3) dlu ko nk pnjam wet aku k kate nk byr balik,tp ade ko byr?!

4) pure2 ko org yg plg bhgia dpn org laen pdhal aku je yg tau rasia ko

5) libatkan aku dlm hal ko,yg xberkaitan ngn idop aku

byk la aku xsuke sbb ko

i hate u means dat i really2 hate u,kijam x aku?

Comments

  1. dude! sape dude! kali ni kau dah makin sentap!

    ReplyDelete
  2. wow wow wow. ni 1st time nih. 1st time. sapa kak ain

    ReplyDelete
  3. haha! siyes weh aku gelak bace komen krang...lawak la plak an...pe yg pestime fara? adeh! o nie ika mcm aunty kepochi yg suke begosip..hehehe de la sorg mebe yg rapat ngn ain...wat ain sentap pg2 bute nie...reti pnjam memanjang jek

    ReplyDelete
  4. hehe sebab xpenah tgk kak ain marah ;)

    ReplyDelete
  5. ermmm....kalu kome marah bebeno...kome bako jew...sape setuju sile angkat tgan mcm saye....hehehe...kome bako...kome bako jew....
    hehehe..sabo ae yunk...nnt kite p shoping same2...beli yg lg beso...ssh ckit org nk pnjam....143...

    ReplyDelete
  6. kenape ni ? sape yg uat ain mara cani ? haihh . nk kena sebat org 2 . sabor bnyk2 ye .

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…