Skip to main content

im with U

aktiviti di hari minggu
mane satu pilihan anda?
*salu sgtt tajuk ats xsame dgn isi,haha
  1. bayar tiket rm 60/person di sunway piramid,sunway PIRAMID SUNWAY PIRAMID!




 first menatang nie yg aku maen dulu
sumpah kecot perot!
bukan sbb aku takot laa
tapi sebab seat belt mende alah tu cengkam kuat sgt
da laa perot xbape slim kan
hahaha
aku seriau kot denga org depan aku jerit2
ape lagik aku pon jerit la lagik kuat an an an
'diamm DIAMMM DIAMMM!'


sape cakap naek mende alah nie xtakot?
cuak doh!
mule2 naek rse mcm princess jer
haha
bile mende tu start pusing2
aku rse gondola aku cam nak tebalik kot!


*akibat hujan maka aku xdpt naek mini roller coaster nih*

2. bayar  layang2 rm 20 di taman kepong taman KEPONG TAMAN KEPONG!


aku ingat kan bile da besa2 mcm nie xkan maen layang2 da
haha

3.  bayar rm100 ++ /5 person di johnny johnNY JOHNNY !


wo0oaa! kalo makan kat JOHNNY mmg dia bg belas belas mangkok suh korang rendam smpai bebuih2 molot nak makan sebab panas LOL


ade ke patot ateen cakap mende alah nie togeh?!
muahahaha
nie cendawan jepon
name saintifik aku xtau tapi  kalo makan aku sukee

see see see 
kan da cakap

4.    bayar rm30/person di istana budaya istana BUDAYA ISTANA BUDAYA!


aku tgok teater sbb nak jumpe AARON AZIZ jerr pon


hensem hensem hensem hensem hensem hensem hensem hensem

so
pilihan aku ialah semua di atas!
as long as with my lovely family 

okebai

*all pictures taken using my hp jerr T_T
nak belii LOMO!

Comments

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…