Skip to main content

Budak Rumah Taman U

Dear, Budak Rumah Taman U

I miss you
Yes 
one of YOU.


lepas nie 
da tak da dah 4 orang comels jenjalan balik kelas sesame
tak da dah 4 orang comels pegi dari satu kedai laok ke kedai laok yang lain
tak da dah 4 orang tejerit telolong memalam 
tak da dah 4 orang comels tung tang tung tang alexanderrr~
tak da da 4 orang comels angkot tilam bantal tidoq sesame
tak da da 4 orang comels kebuloq dr pg sampai ptg sbb tak mkn apa
malas punye pasal nak pegi kedai


kan kan kan


ingat dak gambaq nie?
sumpah tekejot gilakkk
ingat an de kat set paranormal
hahaha


nie satu lagi
memang lawak ah nengok
muka tak sememeh
hahaha


Fara 
sokay dayah tak da tapi kami ada
kalo nak tidoq bilik kami salu pon tak pa
tak mo sedih sedih na
kalo bulih nak sengih cam gitu ja
ekekeke


aku rase cam kekok lak nak beborak ngn kau
ahaks
keje keje jugak i noe kau bole score sem nie
lagi baik dr sem sem lps okayy


Dayah da tak da ;')

moge menjadi ibu mithali dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah
kak ude da jadi aunty laa
hihihi
im hepi for u 

Jangan penah lupe macam mane kite susa payah hidup same same hampir setahun nie
semua kita usahakan
dari sekecik kecik hal sampai sebesar besar hal
dari uma kosong kita lengkapkan sampai selesa
dari tak mesra sangat sampai kita jadi akrab
dari masak laok gune periok nasi samapi kita mampu sikit sikit beli gas
dari tak de lesong batu sampai skang da ade tempat pemotong
kan?

May ALLAH SWT bless all of us.Amin

k.bai

*Err alamat rumah kita ape ek?


Comments

  1. I'M GONNA MISS ALL OF THIS SERIOUSLY NO MATTER WHAT HAPPENED, OR SOMETIMES I FIGHT WITH YOU GUYS BUT WE HAVE EACH OTHER WHEN IT COMES TO THIS 'CUZ NOBODY IS SHOWING UP. T_T

    ReplyDelete
  2. sedih.... ayat dia.. pas 2 tambah ngn lagu yg 1st 2... selamat berjuang ye... 20 jam krdt.. same ngn sy sem las dulu.. 20 jam kdrt jugak.. komen kt twitter tp balas kt blog.. heheheh

    ReplyDelete
  3. suka post ni :)
    dan sedih jugak :(
    tocing T_T

    ReplyDelete
  4. jge dri au syg....jgn lupe sye yg jaoh d mate ni...hehe

    ReplyDelete
  5. it's part of our life. semua tu pengalaman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul 2.. dayah camne??? dia sambung bljr agy sem ni..

      Delete
    2. dia tangguh sem.Dayah dgn baby ok je :)

      Delete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…