Skip to main content

Khamis malam Jumaat.

Assalamualaikum ^^

nak share sikit my daily life,ecehh ! 
2 weeks ago memang aku busy gilak gilakkk
siapkan itu ini
bereskan sana sini
setelkan hat tu hat nie
tapi
pi mai pi mai tang tu jugak
ahak.
tak lawak 

Alhamdulillah, ada jugak perkara yang membahagiakan. Even doe aku bole cakap semester nie aku tak de laa perform bagus sangat kalo nak bandingkan dengan sem sem lepas. Actlly tiap tiap sem same je aku rase.My bad.
 Sigh.

But now, I'm back !
rasa berkobar kobar nak habiskan Dip sebaik  dan sejaya yang mungkin.

Because you noe what?
I'm started to planning something that can change me to be a better person.InsyaAllah.

Ohh esok ada temujanji dengan Principal Tadika Auza, En Nordin pasal praktikum.
Please be nice to me, hehe. 

Selagi tak selesai dan tak confirm tempat praktikal
selagi tu tak bole nak fokus buat tesis & final paper.
:")

Rabbi Yasirr Wala Tuasirr. Aaaminn.


hang rasa okayy dak aku buat nih? 




Comments

  1. semoga esok bjln dgn lncr dan dpmdahkn.. :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih daun keladi baein ! sayangggg baein ^^

    ReplyDelete
  3. hoiii comeynya buat benda tu. cantik2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha macam tau tau ja nak tanye hang


      Rinduuuu paraa :")

      Delete
  4. terbaek..rasa mcm 20 tahun lepas jah..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…