Skip to main content

Khamis malam Jumaat.

Assalamualaikum ^^

nak share sikit my daily life,ecehh ! 
2 weeks ago memang aku busy gilak gilakkk
siapkan itu ini
bereskan sana sini
setelkan hat tu hat nie
tapi
pi mai pi mai tang tu jugak
ahak.
tak lawak 

Alhamdulillah, ada jugak perkara yang membahagiakan. Even doe aku bole cakap semester nie aku tak de laa perform bagus sangat kalo nak bandingkan dengan sem sem lepas. Actlly tiap tiap sem same je aku rase.My bad.
 Sigh.

But now, I'm back !
rasa berkobar kobar nak habiskan Dip sebaik  dan sejaya yang mungkin.

Because you noe what?
I'm started to planning something that can change me to be a better person.InsyaAllah.

Ohh esok ada temujanji dengan Principal Tadika Auza, En Nordin pasal praktikum.
Please be nice to me, hehe. 

Selagi tak selesai dan tak confirm tempat praktikal
selagi tu tak bole nak fokus buat tesis & final paper.
:")

Rabbi Yasirr Wala Tuasirr. Aaaminn.


hang rasa okayy dak aku buat nih? 




Comments

  1. semoga esok bjln dgn lncr dan dpmdahkn.. :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih daun keladi baein ! sayangggg baein ^^

    ReplyDelete
  3. hoiii comeynya buat benda tu. cantik2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha macam tau tau ja nak tanye hang


      Rinduuuu paraa :")

      Delete
  4. terbaek..rasa mcm 20 tahun lepas jah..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…