Disclaimer : Blog post yang lepas lepas mahupun yang paling latest akan ada misspell, typo, grammatical error, bahasa wicet, cringe moments, wording size tak sama, gambar tanpa edit etc so please bear with me. Aku takda masa nak re-read and edit balik. Let bygones be bygones. Ada beza seorang Nurain ketika zaman remaja and zaman meningkat dewasa lol

Wednesday, August 29

My Story, My Hometown



petang ini,sunyi.
aku masih kat sini

just wanna go home
rite now!


ma' hometown !
even aku dok hulu kL

org kate,dok kL byk mslh
ye ke?
aku xrase mcm tu pon

sebab kat kL
ade uma aku
walopon xbesa tp aku selesa

sebab kat kL
ade family aku
walopon adik beradik aku belaja jaoh2
kami still nak balik uma tiap2 minggu

sebab kat kL
cantik bila waktu mlm
xpecaye?
aku suke bile abah ajak jalan2 round kL
aku suke tgok lampu wane wani
aku suke tgok org ramai amik gambar kt dataran merdeka
aku suke bile bunyi hon kete
aku suke bile traffic jem
aku suke
sebab aku tau aku kat kL !

bongkak ke aku
bile aku kate aku org kL
xkan...

sebab aku xdress up mcm budak kL

sebab aku xlayan shopping2 kat pavillion

sebab aku xpegi disco

sebab aku xde kwn pengkid,bohsia,rempit

sebab aku xbalik uma lewat malam

sebab aku xtau jalan kL !
hehehe

tapi

aku suke keluar dgn family aku

aku suke makan kedai warong mee soup

aku selesa pakai baju tshirt & seluar trek

mak aku kol kalo aku xsampai uma sblom maghrib

aku suke naek bus

aku bawak payung supaye org yg beniat jaat akn pk beribu kali sblom nk buat ape2

idop aku simple
tp aku suke walopon aku dudok kat KOTARAYE
sebEsa,seCanggiH,seMoDen
kUaLA LUmpur !

*walo mane kite berade,ingt asl usul :)






No comments:

Post a Comment

Terima kasih