Skip to main content

My Story, My Hometown



petang ini,sunyi.
aku masih kat sini

just wanna go home
rite now!


ma' hometown !
even aku dok hulu kL

org kate,dok kL byk mslh
ye ke?
aku xrase mcm tu pon

sebab kat kL
ade uma aku
walopon xbesa tp aku selesa

sebab kat kL
ade family aku
walopon adik beradik aku belaja jaoh2
kami still nak balik uma tiap2 minggu

sebab kat kL
cantik bila waktu mlm
xpecaye?
aku suke bile abah ajak jalan2 round kL
aku suke tgok lampu wane wani
aku suke tgok org ramai amik gambar kt dataran merdeka
aku suke bile bunyi hon kete
aku suke bile traffic jem
aku suke
sebab aku tau aku kat kL !

bongkak ke aku
bile aku kate aku org kL
xkan...

sebab aku xdress up mcm budak kL

sebab aku xlayan shopping2 kat pavillion

sebab aku xpegi disco

sebab aku xde kwn pengkid,bohsia,rempit

sebab aku xbalik uma lewat malam

sebab aku xtau jalan kL !
hehehe

tapi

aku suke keluar dgn family aku

aku suke makan kedai warong mee soup

aku selesa pakai baju tshirt & seluar trek

mak aku kol kalo aku xsampai uma sblom maghrib

aku suke naek bus

aku bawak payung supaye org yg beniat jaat akn pk beribu kali sblom nk buat ape2

idop aku simple
tp aku suke walopon aku dudok kat KOTARAYE
sebEsa,seCanggiH,seMoDen
kUaLA LUmpur !

*walo mane kite berade,ingt asl usul :)






Comments

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…