Skip to main content

step by step

exam just around the corner!

malas tahap otomen gaban nak update blog
dari hari tu nk upload pic
tp hampeh jek!

line pinjam mmg la kan,HAHA
lain la kalo kat uma TM
line laju kemain
da bulan2 bayar ratos2
haruslaa kan

  tempek satu pic


oke
org laen sibok bace buku
study 
hafal segale teori & konsep
aku bole lak layan blog
kan kan kan
pastuh nanti kalo xdpt result better dr org laen
mule laa sedey kemain

rase mcm unfair la ape la
ckp dlm hati
'alaa mmg la pointer dia tinggi sbb dia baek dgn lec'
'da coursework dia tinggi mmg la'
lec dia bg soalan bocor'
ish3 mmg nak kne babab la kan

so 
the solution is
start rite now!
bukan susa sgt nak bace slide tu
yg penting faham
bile da faham
baru laa rase sng

aku ngaku laa
mmg dr dulu aku suke wat mende last minute
assgmnt last minute
as long as HANTAR ikut DATELINE

study pon mcm tu jugak
exam ari isnin kul 9
aku baru nak study ari ahad

eeee
perangai huduh toi laa
kalo la satu2 mende yg aku nak ubah dlm dri aku nie
aku nak jadi rajin
rajin mcm ARUL JESSICA
*oke jgn bagitau dia aku tulis psl dia
eheh

aku nak kawan dgn org2 yg rajin
tp aku sendiri pon xrajin
sape la nak kwn 
kan kan kan

pade aku first step sgt penting
dgn bemulenye first step
maka
akan ade 1000 steps
*paham x aku ckp ape
HAHA

so mase utk FIRST STEP aku da bemule
*xjanji xsumpah
hehe













Comments

  1. buat yang terbaek ye ain . eka salu doakan untuk ain :)

    ReplyDelete
  2. http://puanbee.com/status-penghantaran-hadiah/

    ain meh tengok ni balik..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…