Skip to main content

step by step

exam just around the corner!

malas tahap otomen gaban nak update blog
dari hari tu nk upload pic
tp hampeh jek!

line pinjam mmg la kan,HAHA
lain la kalo kat uma TM
line laju kemain
da bulan2 bayar ratos2
haruslaa kan

  tempek satu pic


oke
org laen sibok bace buku
study 
hafal segale teori & konsep
aku bole lak layan blog
kan kan kan
pastuh nanti kalo xdpt result better dr org laen
mule laa sedey kemain

rase mcm unfair la ape la
ckp dlm hati
'alaa mmg la pointer dia tinggi sbb dia baek dgn lec'
'da coursework dia tinggi mmg la'
lec dia bg soalan bocor'
ish3 mmg nak kne babab la kan

so 
the solution is
start rite now!
bukan susa sgt nak bace slide tu
yg penting faham
bile da faham
baru laa rase sng

aku ngaku laa
mmg dr dulu aku suke wat mende last minute
assgmnt last minute
as long as HANTAR ikut DATELINE

study pon mcm tu jugak
exam ari isnin kul 9
aku baru nak study ari ahad

eeee
perangai huduh toi laa
kalo la satu2 mende yg aku nak ubah dlm dri aku nie
aku nak jadi rajin
rajin mcm ARUL JESSICA
*oke jgn bagitau dia aku tulis psl dia
eheh

aku nak kawan dgn org2 yg rajin
tp aku sendiri pon xrajin
sape la nak kwn 
kan kan kan

pade aku first step sgt penting
dgn bemulenye first step
maka
akan ade 1000 steps
*paham x aku ckp ape
HAHA

so mase utk FIRST STEP aku da bemule
*xjanji xsumpah
hehe













Comments

  1. buat yang terbaek ye ain . eka salu doakan untuk ain :)

    ReplyDelete
  2. http://puanbee.com/status-penghantaran-hadiah/

    ain meh tengok ni balik..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…