Skip to main content

ini TIPS bukan duet

cak !
arini nak share 
TIPS.TIPS.TIPS.TIPS.TIPS

pung pang pung pang alexanderr
* ikot gaye johan tiru chef wan


tips : JANGAN makan beger kalo anda pakai shawl sbb anda xmampu nak bukak molot beso2 telan sekalikgus beger tu..hehe

kemungkinan 
pin anda akn tecabot /senget sebelah
*pena tejadi kat aku, MALU doh!



tips : makan ice cream kat ice ro0m mcm xbebaloi jek so better korg g bedal ABC
 kat kedai bawah jembatan
jaoh lagik murah

pd ain mende murah xsemestinye  x bekualiti
*mahal sbb brand jerr pon



tips : jangan amik pic ngn aku sbb aku akn pndg tmpt laen..lala
*poyo jerr,HAHA


tips : sila tunjok RM seringgit so that org  laen xkan rompak korg

kalo tunjok wet byk2 of course laa org rase cm nk cilok wet  korg
lagik2 wet yg nuffnang bg tiap2 bulan smpai ribu riban
especially blogger2 tegarr
aku xde 
T_T



tips : bg students2 yg bakal melanjotkan study kat U,sila beli laptop TOSHIBA SATELLITE
kerana
webcamnya mampu snap kesemua 11 org sekalik guss
mampu?



tips : kalo tetibe feeling2  malu /  gedik
sila amik bantal / bear2 yg terdekat dan tutop sebahagian / separoh dr muke anda 

* aku mmg btol2 malu oke
xjanji xsumpah
HAHA


tips : pakai laa spek kalo da tau diri sendirik rabon

*pesanan tok diri sendirikk
sedar laa mate ko makin rabon
 (^_^)"

hepi holiday
hepi study
i do love u 
dear frens :)













Comments

  1. aaaaaaa gamba mak memang macam mak. ekekeke.

    ReplyDelete
  2. xde la kreatif,saje je boring2 nk update blog,hehee

    ReplyDelete
  3. gambar first tu cam cik epal..:)

    ReplyDelete
  4. erk! cik epal lagik cun o0,tang same tu sbb kite pon suke mkn,haha!

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…