Skip to main content

TRY and ERROR

Org saggitarius mcm aku mmg mudah marah & mudah gak co0l down tp kalo marah tu depends on reason la kan,xkan nk marah tetibe,bile da marah aku xkan bgtau tp dlm hati geram tahap gaban!

 * Ya ALLAH jauhkan lah aku dr sifat amarah,sesungguhnya marah itu kesukaan syaitan

sape da kwn aku lame mesti knl aku,aku xbole nk suruh org behave diri dorg,ape yg aku bole buat is try to control emosi aku,jangan sampai keluarkan kate2 yg bole saket kan hati org,cube pretend yg aku oke walopon aku xoke,try senyum sampai ke telinge so dats org xtau aku tgh panas hati,jage hati aku dgn wat hal sendiri,lebih diam kan diri,kunyah roti,bace yassin byk2.

aku xcakap aku baik tp aku CUBE nak jd baik

sebab 1: geram kalo laok ikan patin abes walhal baru pkul 11 pg
penyelesaian :tuka choice aku beli ayam goreng mamak yg besa2,rangop & lembot

aku suke ayam peha xpon part dade
peberet ol de time !
no wonder laa bdn bo0lat

sebab 2 : geram bile terlupa bancoh air walhal dah setengah jam air panas masak
penyelesaian : bancoh jer at least lidah aku xmelecor sbb air da suam2 kuku

pehh bau semerbak kalo mnom air nescafe
aku salu beli nescafe 3 in 1 MILD

sebab 3 : geram bile org add pastuh bole lak dia wat derk,aku approve korg pon sbb ingtkan kite nie adik beradik Suluh Budiman tp aku silap
penyelesaian : aku tunggu 2  3 ari lagik kalo ko xde respon mahupun tindak balas kimia bye2 la ea sbb aku akn remove,bukan sombong tp aku xsuke strangers :)

* nak list down kan name boleh? ehehe

sebab 4 : geram bile terpakse stay lame2 kat tmpt yg kite rase mcm nak blah dr situ cpt2
penyelesaian : aku sabar,kawal emosi & senyum kat org yg lalu lalang


senyum tu sedekah 
kalo aku senyum korg mesti senyum sekalik..lala
*nynyi ala2 najwa


sebab 5 : geram bile xdpt jwb full soalan dlm exam sbb mase xckop
penyelesaian : aku fokus  jwb soalan marks yg jaoh lebih byk the rest aku redha je sbb mmg slh aku xpndai manage mase

im wish dat i could fix my time doing ol those things ;')
Al Quran
usrah
zikir
riadah
qiamullai
dakwah
sedekah

korg kat situasi yg mane?
 TERLALU SIBUK SAMPAI XCUKUP MASE atau BANYAK SGT MASE XTAU NAK BUAT APE


sebab 6 : geram maen  game sims sbb aku xckop duit nk beli perabot cantik2
penyelesaian : sims aku name Aurora Toshiba,haha! aku maen sampai energy dia abes lps tu log out fb

sims yg baru mcm susa nk maen
aku mls nak show off AURORA TOSHIBA
kalau nk tgok sile add aku as a neigbour
HAHA!


sebab 7 : geram bile nak kol tp tetibe hp off sbb bateri abes
penyelesaian : cas laa balik

*xde pic nak ltk sbb mls nk go0lgle

sebab 8 : geram bile line tenet loading mase tgh syok tgok UTUBE lagu Justin Bieber & Chris Brown Next To You * aku da addict lagu nie
penyelesaian : pause pastu kire 1 sampai 10 then play balik

*kalo korg xknl Justin Beiber & Chris Brown baru aku ltk kan pic dorg 

sebab 9 : geram bile mak aku kol pastu adik2 aku ckp kuat2 ' Mak order macD nak set large & mC Flurry Oreo'
penyelesaian : aku claim la balik time aku balik uma nt,xkiree nak jugak,sementara nak tnggu aku balik tu,aku mkn roti jem strwberry je dulu T_T

sapee x nak kalo da sedapp tahap otomen gaban mcm nie weiii


sebab 10: geram bile jage hati org sekeliling  dlm keadaan yg terpakse *aku pon ade hati gak weh!
penyelesaian : aku tau,ALLAH ade nk dgr isi hati aku ;'(

*cerekcerekcerekcerek (bunyii cengkerik)
anda akan mendengar bunyi cengkerik ini bila keadaan awkward
korg paham x?

mungkin org ckp nie sume mende kecik jer,abes tu xkan la aku nk story detail nape aku geram bagai kan so aku list down mende2 yg simple,senang org paham.dear frens aku oke jerr *xjanji xsumpah,ehehe

*gambar sume ihsan dr uncle google,THANKS !

Comments

  1. what hppen ain..you have my ear... i can lend to you anytime k.. i'm always beside you, no matter what happen.. luv u.. (betul ke ape yg aku tulis lam bi ni..lalala~)

    ReplyDelete
  2. haha ! u olready lend ur eyes coz u read my blog,cewah ! paham x paham x

    ReplyDelete
  3. of coz.. my eyes always want to see you happy...

    ReplyDelete
  4. hehehhe.. :) luv u... saranghae, aishiteru.. (lalala)

    ReplyDelete
  5. cekerekcekerekcekerek
    crikcrikcrik

    nak nyanyi lagu jorge navarez and daughter la. Byeee! :D

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…