aNak muRid cikGu

Wednesday, October 12

TRY and ERROR

Org saggitarius mcm aku mmg mudah marah & mudah gak co0l down tp kalo marah tu depends on reason la kan,xkan nk marah tetibe,bile da marah aku xkan bgtau tp dlm hati geram tahap gaban!

 * Ya ALLAH jauhkan lah aku dr sifat amarah,sesungguhnya marah itu kesukaan syaitan

sape da kwn aku lame mesti knl aku,aku xbole nk suruh org behave diri dorg,ape yg aku bole buat is try to control emosi aku,jangan sampai keluarkan kate2 yg bole saket kan hati org,cube pretend yg aku oke walopon aku xoke,try senyum sampai ke telinge so dats org xtau aku tgh panas hati,jage hati aku dgn wat hal sendiri,lebih diam kan diri,kunyah roti,bace yassin byk2.

aku xcakap aku baik tp aku CUBE nak jd baik

sebab 1: geram kalo laok ikan patin abes walhal baru pkul 11 pg
penyelesaian :tuka choice aku beli ayam goreng mamak yg besa2,rangop & lembot

aku suke ayam peha xpon part dade
peberet ol de time !
no wonder laa bdn bo0lat

sebab 2 : geram bile terlupa bancoh air walhal dah setengah jam air panas masak
penyelesaian : bancoh jer at least lidah aku xmelecor sbb air da suam2 kuku

pehh bau semerbak kalo mnom air nescafe
aku salu beli nescafe 3 in 1 MILD

sebab 3 : geram bile org add pastuh bole lak dia wat derk,aku approve korg pon sbb ingtkan kite nie adik beradik Suluh Budiman tp aku silap
penyelesaian : aku tunggu 2  3 ari lagik kalo ko xde respon mahupun tindak balas kimia bye2 la ea sbb aku akn remove,bukan sombong tp aku xsuke strangers :)

* nak list down kan name boleh? ehehe

sebab 4 : geram bile terpakse stay lame2 kat tmpt yg kite rase mcm nak blah dr situ cpt2
penyelesaian : aku sabar,kawal emosi & senyum kat org yg lalu lalang


senyum tu sedekah 
kalo aku senyum korg mesti senyum sekalik..lala
*nynyi ala2 najwa


sebab 5 : geram bile xdpt jwb full soalan dlm exam sbb mase xckop
penyelesaian : aku fokus  jwb soalan marks yg jaoh lebih byk the rest aku redha je sbb mmg slh aku xpndai manage mase

im wish dat i could fix my time doing ol those things ;')
Al Quran
usrah
zikir
riadah
qiamullai
dakwah
sedekah

korg kat situasi yg mane?
 TERLALU SIBUK SAMPAI XCUKUP MASE atau BANYAK SGT MASE XTAU NAK BUAT APE


sebab 6 : geram maen  game sims sbb aku xckop duit nk beli perabot cantik2
penyelesaian : sims aku name Aurora Toshiba,haha! aku maen sampai energy dia abes lps tu log out fb

sims yg baru mcm susa nk maen
aku mls nak show off AURORA TOSHIBA
kalau nk tgok sile add aku as a neigbour
HAHA!


sebab 7 : geram bile nak kol tp tetibe hp off sbb bateri abes
penyelesaian : cas laa balik

*xde pic nak ltk sbb mls nk go0lgle

sebab 8 : geram bile line tenet loading mase tgh syok tgok UTUBE lagu Justin Bieber & Chris Brown Next To You * aku da addict lagu nie
penyelesaian : pause pastu kire 1 sampai 10 then play balik

*kalo korg xknl Justin Beiber & Chris Brown baru aku ltk kan pic dorg 

sebab 9 : geram bile mak aku kol pastu adik2 aku ckp kuat2 ' Mak order macD nak set large & mC Flurry Oreo'
penyelesaian : aku claim la balik time aku balik uma nt,xkiree nak jugak,sementara nak tnggu aku balik tu,aku mkn roti jem strwberry je dulu T_T

sapee x nak kalo da sedapp tahap otomen gaban mcm nie weiii


sebab 10: geram bile jage hati org sekeliling  dlm keadaan yg terpakse *aku pon ade hati gak weh!
penyelesaian : aku tau,ALLAH ade nk dgr isi hati aku ;'(

*cerekcerekcerekcerek (bunyii cengkerik)
anda akan mendengar bunyi cengkerik ini bila keadaan awkward
korg paham x?

mungkin org ckp nie sume mende kecik jer,abes tu xkan la aku nk story detail nape aku geram bagai kan so aku list down mende2 yg simple,senang org paham.dear frens aku oke jerr *xjanji xsumpah,ehehe

*gambar sume ihsan dr uncle google,THANKS !

6 comments:

  1. what hppen ain..you have my ear... i can lend to you anytime k.. i'm always beside you, no matter what happen.. luv u.. (betul ke ape yg aku tulis lam bi ni..lalala~)

    ReplyDelete
  2. haha ! u olready lend ur eyes coz u read my blog,cewah ! paham x paham x

    ReplyDelete
  3. of coz.. my eyes always want to see you happy...

    ReplyDelete
  4. hehehhe.. :) luv u... saranghae, aishiteru.. (lalala)

    ReplyDelete
  5. cekerekcekerekcekerek
    crikcrikcrik

    nak nyanyi lagu jorge navarez and daughter la. Byeee! :D

    ReplyDelete

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi