aNak muRid cikGu

Thursday, April 4

Haiwan sama dengan Binatang, tahu?

Assalamualaikum ! :)

Ohh tetibe jeww daku tekenang zaman sekolah duluu. Aku ade sorang kawan nama dia start dengan Wan. Orang kelantan barangkali. Eh?  Time sekolah aku naik basikal lalu depan uma dia. Tapi dia salu pergi awal. So bila ter-serempak dia kat jalan, aku kayuh laju laju kejar dia. Jerit kat dia Hai Wan!. Dia toleh-senyum-tinggalkan aku. Kejam tak? So aku tak puas hati aku jerit lagiii dengan lebih kuat Haaaii Waaannnnnn!. So sekarang nampak tak siape lagi kejam? Hahaha. 

Dulu kat umah aku pernah bela 21 ekor anak kucen. Gila tak? Tapi sayang, semua mati katak. Kena langgar lari. So akibat tak sanggup menahan rase sedih kehilangan haiwan peliharaan lagi maka aku pon decide tak bela lagi. Sedih okayyy. Dah sayang sangat. 

Satu hari aku bangun tido, tiba tiba je aku dah bela haiwan. Tak tak bukan kawan aku tu. Maksud aku binatang. Hehehe  Okay baru laa de related dengan tajuk entry. Hahaha.

Ni belaan adik aku. Kemain marah lagii Mak Burung Helang bile orang kacauu anak dia. Lihat, binatang pon sayang anak tauu :')

Ohh nie paling garang sekali. Tapi dia jugak laa paling manja dedulu. Name dia T-rek. Tengok habis semua gigi dia transform jadi gigi bersiong sebab suka geget orang. Grr

Bapak kurita nie memang gatal sikit. Tangan merayap jew. Huh

Ohhh binatang yanggg paling comels sekali! Lihat, semua orang sayang dia, Aww

I do love Dutch Lady sooo much. Thanks to Aunty Moo :)

Adik penguin nie pon comels gak. Asyik mintak dukung jeww. 

Pak cik kuda tu garang. Suka tikam tikam orang. Isk isk

Larriiiiiii. Tapi perlu tetap senyum di hadapan kamera okay? Imej tu penting. Hahaha

Okay okay foine. kalau saya mahu melawat Abam Kerbauu (kerbau ke?) kita janji tak pakai baju kale merah lagi okayy.  

Lihat betapa relanya adik saya mahu dipijak kak Gajah. Pijak sampai kemek ye. Hewhew

Cik Zirafah sila tunduk sikit yeww. Leher awak da macam Puteri Sejinjang. Panjang Kemain. Tak macam saya seperti Puteri Santubong. Eh? Hahaha

Aik kenapa mesti ade persamaan saya dengan atok penyu ni? Lihat dagu kami hampir serupa ! Ohh

Seronok sebenarnya main kejar kejar dengan Acik Buaya. Kami pura pura takot jeww tu.

*krik krik krik*

Rupanya, saya bukan bermimpi. Saya dan sisters pergi jalan jalan di Trick Art Museum! Dengan bayaran sebanyak rm5, saya dapat mengembalikan kembali kenangan dengan haiwan kesayangan. Manisnya!

Sekarang kamu tahu bukan, haiwan sama dengan binatang?

Sayangilah mereka.

2 comments:

  1. hahahah..ain, katne ni?? mcm best jer...

    ReplyDelete
  2. Kat icity jeww. hehehe ajak encik tunang pergii okay. Best ^^

    ReplyDelete

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi