Skip to main content

B A N G I L A G I

Assalamualaikum 

Okay sebenaqnya dah janji kat diri sendiri nak keep on writing in this blog. So nanti bila aku baca balik 10 tahun akan datang, i was like wow!  i come this far. Bukannya eww awat hang gediks semacam. Hopefully laa kan. Hewhew

Basiclly, sekarang aku dah jadi student balik. Ya, mahasiswi di UKM. Ya Allah sape sangka kan?  Time aku mula rase give up dan tak mengharap apa apa,  tiba tiba je Allah makbulkan doa aku depan Hijir Ismail awal tahun ni. Nanti aku story lebih sikit sebab aku rase benda ni boleh jadi satu semangat buat orang yang dah pun lemah semangat macam aku a few month ago. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Thank you Ya Rahman Ya Rahim. I'm happy! Loooonggg way to go. Rabbi Yassir Walaatuasir.

Alkisahnya, aku pun tak terkira dah berapa puluh kali apply Universiti since habis SPM. Rayuan jangan cakap lah. Berapa kali fotostat IC, segala sijil etc. Usaha tu sentiasa je even lepas habis STPM.  Sampai laa dapat tawaran buat Diploma kat UPSI. Alhamdulillah. Dah pun grad dengan jayanya. Dengan result CGPA yang aku-sendiri-tak-percaya. Then bekerja selama beberapa bulan ni. Dengan gaji yang tak seberapa boleh menabung mengunjungi rumah Allah. Tu dah capai tahap gembira tak terkata dah. I'm happy enough. Alhamdulillah.

And now almost 9 hari menetap kat Kolej Keris Mas di UKM. Hmm cemana eh nak describe feeling nih. Sebenaqnya tak sangka pon aku akan kembali ke Bangi ni. Since 2009, aku umur 20 tahun. Banyak jugak laa kenangan kat sini. Kuat betul jodoh dengan Bangi ni. Erkk

Sepanjang aku attend kuliah beberapa hari ni serious aku rase macam lost. Adoi. Task jangan cakap laa memang belambak lambak. Macam beranak pinak pon ade. Amboi kemain. Takpa takpa. Hadap je. Manis tu nanti InshaAllah, Allah akan ganti 3 tahun lagi masa aku konvo. Target nak dean list, dapat student terbaik pon okay jugak. Pehh masin laa mulut aku. Kehkehkeh But once again  please set your goal high.Confident tu penting. lol

Lagi satu, rindu ahli syurga ni lain maciam sikit tau. Hehe my precious students. Selalu pagi pagi nie mesti buat bacaan sama sama. Kerenah dorang memang pengubat sakit. Rinduu bau budak budak tu. Mesti dorang pon rindu aku agaknya kalau tak takkan aku sampai mimpi dorang ;((

Okay, ada masa pulak kan aku nak update bagai. Tak sedaq diri ke ape task dah tersusun nak submit.

Bai. 


Comments

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…