Skip to main content

biG tHings tO do!


OMG!       
dis saturday just around de corner
xprepare ape2 ag...huhu
big plan with ateen aritu xjd la plak an
how 2 celebrate bufday party?!
no cake!
no candle!
tragik x?
ain! THINK TO DO SUMTHING..pls

lately,mmg pale otak nie penin skit ar
mcm2 nk pk
how to solve dis problem

first :
lec da stat bg asgmnt belambak2
kalo sorang xpe
tp 2 3 subjek lak tu an
xbg intro alih2 tros bg asgmnt
ado0iiii..............
honestly ain still xbese ag stdy kt U
tu blom lg lec yg xmsok kls
kteowg punye la baek stay smpai 2 jam
actly setengah jam je klo lec xmsok kteowg blah..hihi
tetibe bg msg class cancel
npe la xbg tau awl2
sdgkn our leader da msg lec tnye tp xreply
im not blame people oke!
dont get me wrong
tp mmg dr last sem
ain pon xtaw la nape
kteowg msti byk kls yg tetangguh
asgmnt dpt lmbt
xdpt note from our lec
sume maen redah sendiri je
pandai2 la idop
xmcm kls2 laen......

second :
last sunday cik min kol dy bgtw
ibu nak jmpe....
wht? his mom nk jmpe?!
wt bbq kt PD sambot bufday cik min 
mmg terkejot la
siyes!
tp ain da bg tau cik min
i think im not ready yet
im so sori...
bkn his mom je tp ayah,kak long & her husband,abg mie & his wife n qistina
si bdk cumel itu!
erm....nmpknye xde rezeki
it's oke! dis raye ain dtg ye....
cik min bgtaw his mom pandai masak au..ngeee

so ain akn balik kL ari jumaat nie
amik bus mlm sbb kls abes pkul 7
hopefully smpat la naek bus
da la berebot2 time nk dkt magrib
ado0iiii

oke! td jejalan ngn fika kt taman universiti
mmg bes cuci mate ar
seb baek wet PTPTN xmsok ag
klo x mmg wet abes mcm tu je
at last i found ape yg nk bg cik min nt...hihihi
nk taw?
ishhh xleh ar post skang nt xsuprise la plak an
tngu entry akan dtg oke

time's up! mase untk besiap ke kls ptg
nganto0kknyee
see u then my dear frens!


p/s : i LOVE u

Comments

  1. http://www.youtube.com/watch?v=2ZdHfVF5Zfg&feature=related
    saje bg ain link 2.. try tgk..

    ReplyDelete
  2. bes kan.... sejuk je hati bila dgr...

    ReplyDelete
  3. maseh baein..nt klo line tenet kt uma oke ain try dengo ea...hihii

    ReplyDelete
  4. ok... xpe. saje nk share.. xnk dgr sorg2..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…