Skip to main content

my sygs ;)

dis morning ain,ika & dayah g la bitarasiswa nk beli donat beso tuh an
tp xde la plak
kami dtg setengah jam awal sblom org delivery donat tuh
so kami pon g la kt cafe cari menu yg bole dimkn
lapar kot!
then mse tgh tgok2 kueh muih tuh tetibe ade memo
u guess wht?!
SARAPAN PAGI PERCUMA!
kami blur!
aik? uncle nie wt joke ke pg2 bute nie
teros xberani nk amik
haha! lawak sey
then uncle yg baek hati tuh pon pelawa la mkn
sempena bru bkk cafe
ape lg kami pon bantai la
3 pinggan mee goreng
3 cawan teh
pastu refill 2 cawan
2 pinggan kueh muih beraneka jenis!
haha! dlm pd malu2 tu mkn gak la
sb perot siyes lapo
kami senyum sampai ke telinge kot
pastu msg kwn2 laen

weh! dtg la sni de bekpes free

maka,ramai gak la geng2 kami yg dtg mkn kt situ
kelaka gle tgok muke msing2 cm xcaye plus excited dpt mkn free
hihihii

at least de la sumthing yg bole wt ain ketawe arini (:
bile da balik uma
feeling da laen
rase suram je.....................................

xpe la xbiase lg kt uma bru
housemate baru kn
erm..mcm mne nk idop 6 bulan nie
waaaa tetibe rse saket pale!
da la line tenet xde
nk on9 fb
nk cek mail
nk update blog
nk chat ngn cik min
n most important things is MCM MNE NK BUAT ASGMNT NK RESEARCH?!
nt xleh score lak dis sem
marks coursework rendah
xdpt dekan lg
waaaa mempengaruhi kn?

seb baek dkt ngn uma nurul
bole la on9 jap
td sya pon ade mkn kt sni
dia ckp dia boring mkn kt uma dia
sunyi sepi mcm uma aku
sedih kn?
we r to0 close
ble da bepisah mcm nie rse sayu ble ingt balik
abis kls beli laok sme2
mkn sme2
borak gelak2 sme2
pastu g kls lek sme2
ain rindu,SWEAR!


with ucu mimi
kak ude rindu nk kaco sya ;(


with alang
nt ain nk mintak tlg spe klo baein xde... T-T

dis is wht we call frenship forever!
nie pic mse first day kami jumpe
rapat kn? 
see! i told u already
we r to0 close

ini nurul!
bes fren ain juge ;)
skang ain akn salu dtg uma nurul
tok on9
hihihiihi

housemate ku tercinte
ain rindu nk stori2 ngn izu sgt2
(crying)

oke! ini fika
classmate ain smpai sem 6 nt ;)


ain rindu korang!



Comments

  1. izu nk upload video kite tp...tenet dlm bilik izu slow sgtt..camnerrr

    ReplyDelete
  2. AUWW.truly i miss all of that.

    ReplyDelete
  3. hihihi xpe izu nt ain dtg uma izu tgok ea ;)
    ika..thanks to ALLAH ab ko ade ngn aku sepanjng dis sem.. ;)

    ReplyDelete
  4. seyes nurul nangis bace entri ain ni..sob3
    xpe,,,nurul searas ngn ain..dtg cni slalu taw jgn malu2,,jgn nangis taw...

    ReplyDelete
  5. gembiranye tgk ain hepi ngn cik min,,nurul je xtaw la mcm mane kn..ain tlg doakan nrul dpt jodoh yg terbaik ye:)

    ReplyDelete
  6. nurul! waaa syg nurul sgt2..hihi
    kite sme2 doa ye... ;)

    ReplyDelete
  7. ciannye...xpew2 sabo ae....sem ni pndek jew...nnt sem dpn leh dok serumah lek...leb u

    ReplyDelete
  8. aik cik min? hihihi leb u more!
    erm...every sem housemate betuko..xsame..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…