Skip to main content

ituSAHABAT !

cak!
now im with fika
kami berPICNIC di foyer blok 2 a.k.a blok jejantan
which mean kami terpakse trun ke bawah utk on9 semata2
gile desperate!
bese ar line kt uma mcm labi2
memandangkan kami mungkin lame kt sni so i decide to bring biskot2 & teh O
pehhh co0l beb!
mcm KHAR ni aku yg punye
haha!

so many things happens dlm mase 2 3 ari nie
so ain akn rumuskan keseluruhan cite oke
started from
last friday......jeng3
jumpe cik min jap
nk taw ape jd?!
dia wat magic o0o
lawak gile ah
and yg switnye he give me sumthing spesel (:

nie baru kotak
lom dlm ag....hihi

tara!
simple je tp swit

spe x terkejot an tetibe dlm beg de present 
msti cik min rase besalah sb dtg lmbt aritu...2 jam kot
erm...
it's oke! pe2 pon im hepi (:
tQ for de lovely key chain 

oke! entri about bufday cik min yg ain sambot aritu akn dipost kn kemudian
spesel edition punye..hihi
so for now i would like 2 stori mori about  
fieqafee a.k.a SALHA SYAFIQAH BINTI ALANG HASHIM
dok ngn kau fika mcm org gile doh
haha! now lepaking with his abg long a.k.a wan 
bapak lawak
saket pewot aku
pantang jumpe korg msti gado cm ayam ngn itik an


 itu wan & his beloved gf umairah
u noe wht ika?
aku gle hepi ngn ko
we really had a great time together
and aku rase kite bole jd bes fren
bes x idea aku? ngeeee~ 


tngu train b4 g dating..hihi
 ko comel la wei
asl ko xcaye aku ckp ea
ko malu an

konon2 ayu..haha

and because of U i feel much better rite now,tQ!

p/s : biskot tu wat jaat ngn ko,nex time aku xbeli lg











Comments

  1. fuyoooo..cpt2 tulis cite pasal befday cik min eh..x sabar taw...hehe..nice present la ain..erm,,betoi2..fika comey...mcm nurul kn??hik3...nt nk on9 dtg la bilik nurul oke..love u

    ReplyDelete
  2. we are bestfriend already lah. since we met last year together with nurul, sya and dayah. :)
    cik min is funny too, he is such a sweet person.
    and thanks for everything, i felt such a joyous moments!
    aaaa, nak jumpe mak kau lagik. mak kau happening.

    ReplyDelete
  3. nk edit2 pic bg comel skit then bru la bole update blog...hihihi
    cik min dengo tu,fika ckp my mom happening,so pe ag? jln kn langkah seterosnye...haha!
    nurul,i leb u more! rindu nurul la ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…