Skip to main content

ci cak ci cak di din ding

ye!
mmg aku takot bile tgok
cicak di dinding
geliiiiii

* back to de story

mase cuti
org sebok bejalan2
buat asgmnt
dating
balik kg
tunang
kahwin

tp

aku?!

hehe aku sebok layan cite2 kt utube
marathon movies since balik dr TM
lala

antaranye adalah
jeng3

nora elena
nur kasih the movie
aku tak bodoh
KL gangster
3 2 1 cinta!
evolusi KL drift
and ETC

*oke aku malu nk bgtau sbb aku bru je nk layan pdhal cite tuh da basi kot..hehe

aku admire gile laa dgn si SETH TAN / MALEK tuh
i mean AARON AZIZ laa...haha!
suke kot
macho habess

then aktiviti aku
dengar lagu2 inggeris
konon2 nk improve english laa
and it's really work!

lagu melayu pon ade yg sedap2
mmg layan laa
make my heart melt gitu
hehehe

aku jugak masak tok adik aku
xcaye?
menu ari petame : makaroni carbonara + cendawan
menu ari kedua : spageti prego
menu ari ketige : nasi goreng bertelo
menu ari keempat : jempot2 bawang
menu ari ke lime : order macD beger GCB large set..haha!

*tu je pon ,oke laa tu kan aku bru nk blja sikit2

aku tgok dia mkn cm selera jerr
hehe bru ko tau kakak ko nie msk sedap kan

aku xkuar uma
da hampir seminggu!

wow! sbb aku hepi dok uma
nk rest sepuas2nye
then lps tu mcm org gile setel kn keje yg tertunggak tuh
lala

cik min,sori laa ye kite xdpt jumpe
nt kite bkk pose same2 oke

see ya!




*sadly aku punye hearphone rusak! T-T
** sila abaikan wajah sy yg makin tembam

Comments

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…