Skip to main content

saya x tau komen , saya tau LIKE jer

assalamualaikum!
puase hari ke 12
alhamdulillah

cak! 
setelah berkire2 utk sekelian kalinya
maka aku pon da wat keputusan
aku 
sebenarnye
join contest lagi
haha!

si empunya blog ini
wat contest
'Comelnya Pakai Shawl!!'

jumlah LIKE yg terbanyak iaitu 200 ke ats baru la bole msuk final

pehhh mmg aku xmampu la kan
korg bayang kan je la
frens list aku xsampai 200++

akibat keTIDAK SUKAAN aku nk add or 
aprve org xknl
T-T

even aku tau aku xkan tecalon top list
tp aku tekad nk masuk gak
rezeki mane tau laa kan 
tetibe frens korg kat fb yg ribu riban tu nk like pic aku
hahaha

so aku telah pertaruhkan pic ni

agak2 aku de can x

kalo tgok pic org laen lg santek la kan
erm
aku xkesah laa org nk vote ke x
aku just nk cube naseb jer
sbb aku rase nie laa salah satu care nk cri duit
*kalo mng dpt cash oke! sape laa xnak kan

student mcm aku nie
mane laa de wet sgt
nak2 skang kene bayar sewa uma laa bil laa..blaa blaa blaa
and the most is katil & meja aku perlu diganti
*baru patah semalam,aku pon xtau laa kenape
T-T

so kat sini aku nk ucap kan THANKS a lot laa
kat kawan2 yg sudi & susah payah vote aku like sane sni
siap pomot bagai
siyes weh! aku teharu
even korg wat mende kecik je
but for me
it's really means a lot!
*rase nk pegi kt korg satu2 n bg BIG hug..hehe

yg xvote pon xpe
aku paham
kite xbaek sgt 
then tetibe je aku nk korg vote aku
ape kes kan
kalo aku pon sure pelik
hehee
sorii ea

kalo korg terniat nk vote aku sila komen nt aku pm care2 nk vote..hihihihiihi
*larikkkk

PEACE!

*im NOT perfect  ;')




Comments

  1. sebenarnya semalam nk komen, tp line tenet wat hal, terpaksa komen pas sahur ni.. semoga ain berjaya.. i always support u...
    tuan ayam nampak dikaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu...

    ReplyDelete
  2. thanks baein for ol ur support,really apprciate it!

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…