Skip to main content

iftar dgn bukak pose same je kan?

cak!
assalamualaikum
lagi 2 hari nk rayer
taon nie raye yg ke 4 ain & cik min
since 2008 zmn bdk2 nk naek
haha!

last thursday kami decide nk bukak pose same2
iftar la kunun2
so we decide nk mkn KFC je pon
sbb aku teringin nk mkn ciken chop KFC yg super duper sedap tuh ar
*akibat tepengaroh ngn iklan tb = ='

lokasi :  kL SentRaL


cik min beli kan aku mende alah nie
aku teringin gilee kot tp xde laa bgtau dia
RM 10 for 7 keping coklat dove
wow! bebaloi baloi laa
kalo nk beli sekeping je rm 4.00 ++
 da wat aku pikir dua tiga kali
mahal gile  kot
so korg cpt2 laa g serbu kios dpn kaunter tiket 
borong coklat dove nie
sedap ouh!
yg penting murahh 
*pelik aku cekelat pon de sale gak eh? hihi

promoter yg jual tuh siap pngil aku 'kakak yunaa meh la beli'
err nmpk sgt ko melobi aku kan kan kan
sampai KFC penoh xde tmpt kosong
so kami pon g laa fo0d court jerr

taraa!
pehh mmg sedapp nk mamposhh ar
haha!
da laa byk gile sampai penoh pewot aku
murah lak tu
RM 25 tok sume2 nie
suke suke suke
*pinggan dia mengalah kn mkn kat hotel
besa gile o0o
korg imagine je lebih besa dr laptop korg



pehh part nie yg paling xtahann
coleslow yg umpphh!
mayonis & sos cilii yg menggiurkan
kreadit la kat cheese wedges
mmg setarap dgn KFC kot
swear!
penoh satu pinggan
bebaloii baloii lagikk

nie cik min punyer
ciken chop black pepper
wow!
sedap sedap sedap
kentang cicah mayoniss
wat kening terangkat
haha!
*cik mkn tros xpndng aku dah,dok mkn mende nie
T_T

dis is mine
ciken chop mushro0m
*aku rebot ngn cik min nk mende alah nie..lala
tgok tgok tgok
cendawan yg cumil tu
geramm jer 
kan kan kan

air?
beli air tin kat 7eleven
tu pon kongsi bedue 
sbb
xsempat nk beli sbb org ramai
xkan laa aku nak soh cik min berator lame2 kan kan kan
da laa dia order siap serve lagik
aku nie dok jer
hihihiihiii

agenda suap menyuap mmg xde laa kan
sbb sblah aku ade aunty dok stu meja ngn kiteorg
*padan muke kau..bluekk
T_T
nages lagikk

yes! nie muke excited aku dpt mkn cekelat dgn laki mase depan a.k.a cik min
hahaha!

siap bg aku perfume lagikk
*nie perfume laki-laki,xtau motif ape cik min bg aku,xkesaa laa at least boleh bau hari2 sblom tido
hehehehe

dan yang paling terharu
ibu cik min
aunty zainun bagi ain tudong
jahit sendirikk oke!
mmg teharu laa
kale da same dgn baju raye taon nie
kale ala2 pich gituu
lalala
*tudong awning yg petame & i lovee i so much!
THANKS A LOT ACIK ZAINUN
yey! kite dpt ckp dgn acik lagik,sore acik lembot sgt ouh,maseh sbb bg cik min bkk pose same2 ngn sy,maseh jugak sbb take care psl kami & salu tanye sy oke ke x study 
:))

berakhir suda majlis iftar aku & cik min
cewah!
ade jodoh panjang umo
kite iftar taon dpn lak oke

bai.ilysm :))













Comments

  1. nurull xtido lagik ker? hehe bes sesangatt :)

    ReplyDelete
  2. bes22.... lagu yg ain yg maen mula2 ni... hihii.. hope your relationship akan berkekalan..

    ReplyDelete
  3. lagu love paradise..hihihi sukeee sukee sukeee maseh baein!

    ReplyDelete
  4. seronok ada kawan baik gitu .. sedapnya makanan semua tu

    ReplyDelete
  5. sedap sesangattt,hehe tp akak bee masak mesti lgg sedap ;)

    ReplyDelete
  6. blh tgglkan detail seperti nama,address,number hp di email sy
    freaky_boyz89@yahoo.com.my

    utk proses penguttipan hadiah..
    ASAP.tq

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…