Skip to main content

VCO ! VCO ! VCO !

oke!

aku teruja teruja teruja
sbb impian aku da tecapai!
hahaha!

tara!


excited nak bukak bungkusan nih
after beberape hari aku tnggu dgn penoh sabar & tawakal
akhirnye!

Virgin Coconut Oil
VCO yg ditunggu2
comel je botolnye

korg tau ape VCO nie? 
*sebutan mcm bunyik susu VICO tuh

aku baru je beli dgn puanBEE beGaye yg baek hati tu
dia sgt baek ouh!
kalo korg rase nk beli VCO nie bole la order ngn dia
kalo mcm ragu2 lagi
ape kate korg bace entri aku sampai abes
then
korg leh decide nk try it or not
;)

baru few days aku try mende alah nie
so xnmpk laa lg perubahannye
agak2 korg nmpk aku cm kuros sikit ke
putih sikit ke
xde jerawat sikit ke
sila laa bgtau yerr
hehehe

aku pon cm xcaye bole tepengaroh nk try VCO nie
padahal aku nie paling paling susa nk makan ubat
xkire la suplement ke ape
benci!
diulangi aku BENCI!
*that y aku susa saket sbb xsuke kene mkn ubt

lastly,aku bole jer telan VCO nie 
2 kali sehari oke
ko mampu?
haha!
lps solat isyak aku start cucok softgel VCO 
then tempek kat muke
bau kelapa + santan
xkesaa laa asal kan kulit aku sehat
bukan badan je sehat 
kan kan kan


byk khasiat VCO nie
after aku tanye uncle go0gle
kalo xcaye korg bole je taip
VIRGIN COCONUT OIL
kalo malas bole copy paste..hehee

ini berdasarkan pemahaman aku laa
khasiat VCO ni
antaranye :

parot leh ilang
jerawat tebantot nk tumboh
rambot sihat
kawal berat bdn
bdn ringan
selera makan kurang
kadar metabolisme tinggi
muke gebu
muke putih
kulit rase halos & lembot cm baby
perot lawas
kurang alahan resdong & makan laot
mate panda da xde
bintik2 itam hapos

tp satu la nk ckp
laen badan laen kesannye kan
kawan aku yg da try mende nie kate dia xsesuai ngn VCO
badan dia naik!
de gak kate period x normal
lambt dtg bulan
*oke siyes aku mmg cuak laa bile dorg ckp mcm tu
tp xcube xtau
kan kan kan 

thats y laa kan aku nk try sebotol je dlu
kalo agak2 serasi sejiwe ngn aku
aku akan teroskan
mane laa tau bole jadi agent lak nanti
hahaha


so aku nak menyahot cabaran makan VCO bermule hari ini.. yeahhhh!


muke sblom pakai VCO
see see see
de bintik2 & jelawat
lalala


nanti kite same2 tgok perubahan oke?
hah! sape2 yg rajin nk join Kontest Menang Duit Raya
sila laa klik link2 berikut utk tau syarat2 penyertaan
yang pasti hadiahnye sume superb!
nie entri ke-2,entri sblom nie sila rujuk aku Semangat nk menaNg gak! 

Kontest Hari Raya ini dianjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetworks dan hadiah ditaja oleh Myglobalnetworks UpProfits Agent Top Up Adamhaiqal Oraitlah.com Lela Lelord kakpah Chipscokelat Esempoi juenita mary kay  mindasasterabahasa Kakpah k-POH my.Mustaffa ctHoney kraft ummieross malaysianetworks.com Dins blog kak ros BEAUTY KOREAN LENS Afiffuddin.com warnnie ainunmardhiyyah 

Comments

  1. hahha... law berkesan, bole sy try jugak... muka sy pon de jelawat jugak... i sokong fika.. beli penimbang.. hahaha

    ReplyDelete
  2. rara : haha! thankssss
    fika : wehh sejak ble lak name ko kewl..haha!
    baein : xmo laa beli penimbang...fobiaaaa~
    kalo bekesan baein bole la try yerr...nnt kite santek same2..hehehehee

    ReplyDelete
  3. haha bagus nyer entri , lagi2 bab puan bee baik uhhh.. tak tahan beb!.. ain kalu letak link penaja bla2 kat bawah , pastu submit entri ni kat kontest tu boleh juga ... saya terima .. ok ..cepat2 date dah dekat ni psst lagi byk entri peluang menang random tu cerah!

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…