Skip to main content

Contest Hadiah Best by adiK JalaL

assalamualaikum,ade org nak bg hadiah weiiii

[Contest Hadiah Best by adiK JalaL]

Adik JalaL

*xleh panggil abG JalaL sbb kite lagik tue dr dia ,hehe

TARA!

name : cik ain
umo : nak masuk 22 bulan december ni

so memang sesuai sgt laa kalo adik JalaL yg murah hati lagik murah rezeki nak bg hadiah kan kan kan xdpt pon xhape,kakak nak majok
*xjanji xsumpah,HAHA


motif ltk pic dgn keychain yg come lote tu
hah! mesti la nak hadiah 
keychain.keychain.keychain
 keychain dr Russia !
*dengar cite belaja kat 
St Petersburg pehhh glemer ko dik


*google cr pic keychain dr russia,semangat tahap ototmen gaban ,HEHE


kakak ain pilih keychain sebab 

  1. MURAH jerr ikot matawang rupiah
  2. SPESEL,da alang2 adik jalaL belaja kt oversea kan so bole la wat kite kenangan 
  3. postage pon murah sebab keychain RINGAN & KECIK
  4. nak hadiah keychain dr RUSSIA,abes tu xkan nak mintak keychain MELAKA tol x 
  5. kite adalah seorang PENGUMPUL keychain TEGAR*dan2 je ko an mentang2 org nk bg free,tu pon kalo dpt laa




TAG : FARA si pari-pari & BAEIN si kupu-kupu
*kite nak jd si labu-labi 
HAHA!


THANKS to SYAMIM SYUKRI  aka adik JALAL sebab buat contest nie,kite pon nak have fun jerr,dapat atau tak xkesaa pon :)


*aku buat blog memang nak masuk contest pon,HAHA!




Comments

  1. si pari-pari? =='
    creet.. creet.. (bnyi cgkerik)

    ReplyDelete
  2. kupu2.. bebas terbang.. hahaha.. insyaAllah sy join...

    ReplyDelete
  3. pari2 sbb nt fara pkai lens...lala

    kupu2 sbb kalo nk balik ganu tros tebang je..lala

    labu labi sbb kite suke makan laok sayo labu :)

    ReplyDelete
  4. wahh.. bestnye dpt keychain dr russia
    ishh3
    oohh..da nk dekat umo 22 da.. leh la panggi akak sbb nas muda agy :P

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…