Skip to main content

awk yg bename KAWAN

kenape?!
sy rase mcm kene tikam dr belakang
sy pecaye kt awk
sy angap awk mcm adik
sy sayang awk
sungguh !

awak..awak xbuat slh kat sy
tp nape sy rase saket
hati sy saket awk tau x
saket sgt
rase mcm kene cucok2
pe yg awk bgtau sy

skang nie
sy xtau nak caye kat sape
sume hal sy share ngn awk
nape awk xjujor

kebenaran tu saket awk tau x?
selame nie sy ingt awk angap sy mcm kakak awk
besFREN awk
awk da musnah kan kepercayaan sy kat awk
saket awk tau x

awk ckp awk akn pgg jnji awk kat sy
sy xmampu nak pecaye lg
saket awk tau x

mungkin nie hikmah yg awk bgtau sy
timbol sume cite yg tesorok kemas dlm hati awk selame nie
ALLAH MAHA BENAR
MAHA MENGETAHUI TERSURAT MAHUPUN TERSIRAT


sebelah hati sy masih lg tok awk
masih lg angap awk adik sy
masih lg angap awk kwn sy
masih lg org yg sy syg

bagi sy mase & waktu
lupekan kesakitan hati sy
petame kali awk...
petame kali org buat sy mcm nie

MAAF

'YA ALLAH aku berlindung dgn MU dr perasaan sedih & gelisah..'

Comments

  1. pape jd pown abg tetap ade ngn ayg....

    ReplyDelete
  2. sabar ye ain... papepon cik min ttp ade.hihihi n ain sentiasa akan jadi kwn terbaek sy...Allah Maha Mengetahui segalanya.. ain kena kuat k. kita same2 kuatkan semangat.. kuatkan hati kita untuk menempuh segala dugaan yg akan dtg..

    ReplyDelete
  3. adeh ! maluu le cik min komen cenggitu...erm,baein maseh sbb jd kawan yg btol2 KAWAN..ain rindu baein,kalo baein de ngn ain skng mesti baein tau nk pujok ain kn..hehe miss u ;(

    ReplyDelete
  4. segan bila ain ckp cam 2.. hihihihi.. xpe, t law umo kite pnjg n ade jodoh, kite jumpe k..

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…