Skip to main content

anak ABAH

surat untuk abah

abah salu cite
mase ain kecik2
ain anak abah yang paling manje
anak abah yang paling abah sayang
anak abah yang paling kuat mkn

pegi mane2 abah bawak ain jalan2
penah wktu mak keje shif malam (mak keje nurse)
abah bawak ain pegi fraser hill
naek moto beso
konvoi ramai2 dgn kawan abah
ain xingat
tp ain tau
sbb ain pnh tgok pic abah dokong ain

mase kecik2 ain suke sgt bile abah amik pic ain
(abah penah jd photografer)
macam2 pose abah soh buat
ain ikot je

bile ain tengok tV sampai tengah malam
ain mls nak masok bilik
ain salu pure2 tido
abah gunekan kudrat abah
dokong ain
naek tangge
masok dlm bilik
ain ingat sume tu
ain xpena lupe !

bile abah dgn mak sibok keje
abah xpenah lupe
belikan ayam goreng
hantar balik uma
bg ain makan

abah penah bg tau ain
abah dgn mak ingatkan da xdpt anak lg lps kak nor lahir
mcm2 tmpt abah pegi berubat nak dpt anak
lepas 10 taon
baru ain lahir..

sbb tu ain jd mcm nie
manje dgn family
xtau masak
xtau nak berdikari
xtau nk drive
sume harap kan mak dgn abah kan?

dr ain masok tadika sampai la masok universiti
ain masih lg harap abah hantar ain
mane2 ain nak pegi abah salu ckp..
'abah bole hantar'

pecaye x?
mase ain form 6
nak daftar sekola baru
ain rase nak menages bile abah nk balik
ain rase mcm bdk drjah 1
kene tinggal kat sekola..

mase ain kene pick pocket
abah yg teman ain
ke hulu ke hilir
setel kan hal bank

ain masih perlukan abah
ain perlukan abah teman ain
ain perlukan abah jd wali ain bile ain nak kawen nanti
ain sayang abah
diam xbeerti ain lupe abah
semoga ALLAH swt memberkati hidop abah

selamat hari ABAH sedunia ! :)

Comments

  1. pergh....menitis air mate bc post ni..teringat kat abah kat umh...smoga Allah merahmati smua ayah2 di dunia..:)

    ReplyDelete
  2. aik nurul lak yg sedey ye...hehe erm... ain rindu abah jew...patotnye ain balik kL sambot fathers day kan.. ;(

    ReplyDelete
  3. 2 la...tp kerja yg menimbun membantutkn niat nk balik kn??kitorg mgu dpn x leh balik ad prog kolej..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…