Skip to main content

klik ! klik ! klik!

ape yg ain perasan
dalam tempoh 2 minggu kami kat tanah arab
betul2 merapatkan hubungan kami adik beradik
sblom nie mmg la rapat
tp kali nie rase laen sgt
solat same2,makan duduk same2,mkn sepinggan
selalunye time bulan pose bru bekumpol ramai2

salah satu doa ain kat sane harmonikan keluarga ain
ain rase ALLAH da makbulkan :))


ngn dak nie aku saluu gadoo..lala


kami berempat jerr



amai & abah



at jabal rahmah,doa utk dia :))


mak & abah..hehehe



with my mak :))


kat ladang unta mmg bes laa
ustaz cite dlm byk2 haiwan unta nie haiwan yg plg sopan dlm al-quran pon de tulis
unta nie haiwan yg kuat ingatannye so mnom laa susu unta tok dpt dean list every sem..hehe tp ain xmnom pon
org laen berebot2 beli sapu kat muka
buat ilang jerawat :))


nie la mata wang arab 5 riyal
lebih kurang rm 5 laa
mak ain bg 50 riyal & kak nor bg 5 riyal
total 55 riyal
ain blurr nk beli ape..adeh!

hah! org arab pon da pandai ckp melayu da
mmg suprise toi laa
abah punye laa susa paya speaking
pastu pak arab tu bole lak ckp melayu
hehehe
and dorg mmg pandai amik ati mak ain suh beli brg kt kedai dorg
bole laa plak an ngorat2 ...kalo cik min tau nie..ish3



hah! nie KUDU dlm pic nmpk mcm kecik kan
tp sebenarnya bapak beso! saiz mcm XXXL
bese ar org arab kan
KUDU nie mcm MAC'd gak laa
rase pon ala2 mac'D
terubat gak rindu..cewah!
kiteowg beli 4 set jer tp harga 80 riyal kot!
xkesa la asalkan mak sukee :))


nie pokok kurma
sekali tgok mcm kelapa sawit kan?
pestime tgok,teruja!
kat ladang kurma nie syiok ahh
dlm tu ade kedai kecik
jual segala jenis kurma & coklat
abes mak borong
part bes tuh kite bole mkn ikot sukeati xyah bayo
bedal la bape byk coklat pon
berjenama oke!



ngeTEH duluu~

*so mny pic tu upload...xde kerajinan itu maka nie je la...hehehe :))




Comments

  1. ngorat pak arab ae...da jales da pon....

    ReplyDelete
  2. ain doakan utk izu jgk?? :)

    ReplyDelete
  3. tetel : nede ngorat pak arab...pak arab yg molot manisss..hehee

    sizuka : mestilaa syg :)

    ReplyDelete
  4. ain mmg m'ngingtkn k.long pd fmly...best kn g sne...doakn kebahagiaan k.long erk...

    ReplyDelete
  5. t kite pegi sane rmai2... kita doakan persahabatan kita dunia akhirat...biar xkan hilang dihati.. ssh sng kita sntiasa bersama...

    ReplyDelete
  6. wahhh. pergi arab ke ain? bestnye! umrah ehh.

    ReplyDelete
  7. nad : mestii laa ain syg korg mcm fmly ain sendiri au...susa senang kite dlu same2.. :))

    baein : ok settt :))

    assila : aah g umrah last week bru balik :))

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

#Hadith

JALAN KE SYURGA, MUDAH KE SUSAH?
Nabi muhammad sallallahu alaihi wa sallam bersabda: “Barangsiapa yang membebaskan seorang mukmin dari kesempitan dunia, maka Allah akan membebaskannya dari kesempitan di hari kiamat. Barangsiapa yang memberi kemudahan kepada seseorang yang mengalami kesulitan, maka Allah akan memberi kemudahan kepadanya di dunia dan di akhirat. Barangsiapa yang menutup aib seorang Muslim, maka Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hamba-Nya, selama hamba-Nya tersebut menolong saudaranya. Barangsiapa yang meniti jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di rumah Allah (masjid), membaca Kitab Allah dan mempelajarinya, niscaya turun kepada mereka ketenteraman, rahmat meliputi mereka, para Malaikat berkerumun disekelilingnya dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan makhluk yang berada di sisi-Nya. Barangsiapa amalnya selalu terlambat (kurang), maka nasab-nya tida…
Hi dearself! 
Sedar tak Allah sayangggggg kau sangat. Sayang sampai kau dapat rasakan ke tulang tengkuk. Sayang sampai kau dapat rasa setiap darah yang mengalir dalam badan sekarang ni ada rahmat kasih sayang Allah tu. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah. Kau Maha Baik. Kau mudahkan setiap urusan aku. Kau buka pintu pintu jalan untuk setiap kesulitan aku. Kau hadirkan aku orang-orang menyenangkan disekeliling aku. Semoga aku mendapat ilmu yang bermanfaat.
Terima kasih Allah.

By next week aku akan start data collection for my thesis. Sejak balik umrah ada je perkara yang kena settle kan asap. Start kuliah semester baru, urusan surat menyurat, proposal ke Kementerian, Jabatan Pendidikan, sekolah, JKM, asrama anak yatim etc. Cantik sangat Allah atur urusan aku. Im enjoyed myself. Proses ni semua memang memenatkan sebab ambil banyak masa, tenaga dan tiada jaminan. But now, everything dah lulus. Tinggal nak proceed je. For those yang sedang alami beban belajar ke kerja ke just ingat satu je…