Skip to main content

klik ! klik ! klik!

ape yg ain perasan
dalam tempoh 2 minggu kami kat tanah arab
betul2 merapatkan hubungan kami adik beradik
sblom nie mmg la rapat
tp kali nie rase laen sgt
solat same2,makan duduk same2,mkn sepinggan
selalunye time bulan pose bru bekumpol ramai2

salah satu doa ain kat sane harmonikan keluarga ain
ain rase ALLAH da makbulkan :))


ngn dak nie aku saluu gadoo..lala


kami berempat jerr



amai & abah



at jabal rahmah,doa utk dia :))


mak & abah..hehehe



with my mak :))


kat ladang unta mmg bes laa
ustaz cite dlm byk2 haiwan unta nie haiwan yg plg sopan dlm al-quran pon de tulis
unta nie haiwan yg kuat ingatannye so mnom laa susu unta tok dpt dean list every sem..hehe tp ain xmnom pon
org laen berebot2 beli sapu kat muka
buat ilang jerawat :))


nie la mata wang arab 5 riyal
lebih kurang rm 5 laa
mak ain bg 50 riyal & kak nor bg 5 riyal
total 55 riyal
ain blurr nk beli ape..adeh!

hah! org arab pon da pandai ckp melayu da
mmg suprise toi laa
abah punye laa susa paya speaking
pastu pak arab tu bole lak ckp melayu
hehehe
and dorg mmg pandai amik ati mak ain suh beli brg kt kedai dorg
bole laa plak an ngorat2 ...kalo cik min tau nie..ish3



hah! nie KUDU dlm pic nmpk mcm kecik kan
tp sebenarnya bapak beso! saiz mcm XXXL
bese ar org arab kan
KUDU nie mcm MAC'd gak laa
rase pon ala2 mac'D
terubat gak rindu..cewah!
kiteowg beli 4 set jer tp harga 80 riyal kot!
xkesa la asalkan mak sukee :))


nie pokok kurma
sekali tgok mcm kelapa sawit kan?
pestime tgok,teruja!
kat ladang kurma nie syiok ahh
dlm tu ade kedai kecik
jual segala jenis kurma & coklat
abes mak borong
part bes tuh kite bole mkn ikot sukeati xyah bayo
bedal la bape byk coklat pon
berjenama oke!



ngeTEH duluu~

*so mny pic tu upload...xde kerajinan itu maka nie je la...hehehe :))




Comments

  1. ngorat pak arab ae...da jales da pon....

    ReplyDelete
  2. ain doakan utk izu jgk?? :)

    ReplyDelete
  3. tetel : nede ngorat pak arab...pak arab yg molot manisss..hehee

    sizuka : mestilaa syg :)

    ReplyDelete
  4. ain mmg m'ngingtkn k.long pd fmly...best kn g sne...doakn kebahagiaan k.long erk...

    ReplyDelete
  5. t kite pegi sane rmai2... kita doakan persahabatan kita dunia akhirat...biar xkan hilang dihati.. ssh sng kita sntiasa bersama...

    ReplyDelete
  6. wahhh. pergi arab ke ain? bestnye! umrah ehh.

    ReplyDelete
  7. nad : mestii laa ain syg korg mcm fmly ain sendiri au...susa senang kite dlu same2.. :))

    baein : ok settt :))

    assila : aah g umrah last week bru balik :))

    ReplyDelete

Post a Comment

kaNak-kanAk riBena wAt bising dLm keLas,cepaT koMen kALo x kEne BabaB,hihi

Popular posts from this blog

UKM

Assalamualaikum & Good day, 
Kita mulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulillah, begitu lah sehari dalam hidup kita mudah mudahan dirahmati Allah~~~ (by Raihan) Eh

Tiga tahun di UKM. At the very last moment, aku sengih manjang start masuk DECTAR. First time masuk masa ikrar pelajar 2014. Memandangkan aku second intake so tak dapat le attend orientasi. Masa tu janji dengan diri sendiri bertahan untuk tga tahun je lagi. Alhamdulillah, janji ditepati hehehe Rasa bahagia sebab tak sangka dapat peluang merasa masuk dewan konvo dengan Mak Abah once again. Lagi lagi bila rasa give up banyak kali. Rasa puas bila dapat achieve something big. Ye lah benda susah nak dapat so bila dah dapat rasa macam tak percaya. Masa Diploma dulu rasa sebak nak menangis sebab kat UPSI enjoy sangat study. Alhamdulillah. Tah kenapa this time bila naik tangga pentas tetiba jantung degup laju woi. Bila dah bergerak ke check point memasing aku dah ready dalam kepala senyum-tunduk hormat-diri tegak-amik…
Hai I'm back
Lama tak login blog sendiri. Hilang dah minat menulis. Lebih selesa alami, hadam, rasa apa yang berlaku sendiri sendiri. Sesuai la dengan faktor umur kan. I'm 27 years old dah? OMG tua bangka dah oi. Kecik kecik dulu selalu fikir kalau aku dah umur gini buat apa. But now in reality aku masih struggle dengan study. Hahaha and its really never ending process. Currently busy dengan final exam. it's just around the corner. Busy dengan research, busy  dengan apply tempat collection data etc. Dah final year dah pun, tinggal lagi satu semester and LI. Lepas tu grad. In Sha Allah. Sepanjang dua tahun lebih study kat UKM memang banyak sangat ups and downs but mostly lebih pada conflict diri sendiri. Jadi student psychology pun belum tentu dapat manage emotion sendiri tauuu. Susah! Haha Kadang kadang macam tak tau diri sendiri ni nak apa. Mujur ada Usrah Hajar that always keep me close to Him. Kalau takda pegangan agama memang boleh mental layan dengan masalah, urusa…

POWER ke?

Hi Good day! #nowlistening Power by EXO 😍😍😍😍 (Now I'm officially EXO-L weehoo!)
Bila ingat balik sepanjang tahun 2017 yang berbaki lagi dua bulan lebih ni, macam macam benda yang jadi. Final year hits me very hard! Tak lah frust lagi pun sekarang ni. Dah okay dah pun. nak konvo by next week yahoo! Just nak share there's a few things happen to me before this which I cant believe I'm strong enough untuk hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi, hadapi dengan tenang jiwa, semuanyaaa kan baik baik sajaa~~~  Kuat jugak seorang Nurain rupenye walaupun takut cicak eh ade kaitan ke eh sukahati aku lah eh eh eh 

1. TESIS
Preparation for tesis start awal jugak dari bulan Ogos, 2016. Bila call/send email/buat surat banyak kali kat beberapa agensi untuk apply tempat for my research tapi tak dapat kerjasama/feedback. Masa aku buat keputusan nak buat research for student/child, aku dah semangat gila and i dont mind to buat-kerja-lebih-sikit isi borang buat surat bagai.…